Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
70 ogledov

Zlorabljena stara starša

Komentarjev 21
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Miloš Židanik 13:42 13.april 2016.

    Odličen prispevek. Kjer je toliko čustev in strasti, kjer vsi vedo vse, nihče ne vidi otrok in njihovih resničnih notranjih potreb. Ključno vprašanje je, ali stara starša bolj potrebujeta svoje vnuke (za nadomestek za njuno mamo, izgubljeno hčerko) ali bolj ...prikaži več potrebujeta otroka stare starše. Tisto, kar res potrebujeta, je mir, čustveno stabilno, varno in ljubeče okolje. In res me kar mrazi ob vseh "dobrih ljudeh", ki pozivajo k demonstracijam in zlorabljajo stare starše, da se pokažejo kot borci proti krivicam malih ljudi. Ker to nima nobene veze ne s starimi starši teh otrok, ne z njihovimi vnuki, samo z njimi samimi. Tako, da se z napisanim člankom zelo strinjam. Če pa kdo ne želi slišati in sprejeti nekega sporočila, pa mu nihče ne more pomagati.

  • JT_Thomas 10:56 11.april 2016.

    Spoštovana Sergeja... Kaj ste sploh hoteli s tem komentarjem povedati?

  • Irena Dolenec 13:38 11.april 2016.

    Zakaj? Zato, ker se pustimo metat iz ene histerije v drugo. Dober članek.

  • krtmen1 10:58 13.april 2016.

    Po čigavem naročilu je tale komentar, Sergeja Hadner? V tej državi so servilni in brezjajčni novinarji eden od velikih problemov.

  • 1slovenka 12:00 09.april 2016.

    ...in vi imate vse "strokovne" kompetence,da lahko ljudem solite pamet in jim sugerite,kaj naj si mislijo in kako naj reagirajo?bom vprašala še vas;poznate primer,ko so vzeli kakšnega "manjšinskega" otroka?vseznala "stroka",ki naj ji brezkompromisno zaupamo,ker vi tako pravite,je celo ...prikaži več izjavila,da so poroke deklic pri 12.ih letih tradicija.....!!! in ja....slehernika je lahko strah,da se mu kdaj ne zgodi kaj podobnega.....leta so bojda poznali in obravnavali družino,pa je kljub temu prišlo do tragedije.zakaj?ker niso bili sposobni "strokovno" pomagati?...otroke so "strokovno" s podporo vzeli v parih dneh....in vsi trdijo,da je vse v redu....vas nič ne boli srce?!

  • 1slovenka 12:01 09.april 2016.

    *s podporo vseh možnih "strok"

  • 1slovenka 12:04 09.april 2016.

    *sugerirate

  • Žurnalček 13:16 09.april 2016.

    skupaj in razhajka ta CSD in podobne , ter ministrico spravi s položaja !Pa poglej dobro ANKETO , ki ni po tvoji volji oz. mišljenju . Samo 12% glasovalcev , se strinja z ravnanjem CSD-eja 88 % pa ne. ...prikaži več. To je pa tudi edino merodajno , če vam pa ni všeč , pa popravite zakonodajo !

  • dara54 14:49 09.april 2016.

    Zakaj so zdaj vsega krivi mediji, pa odvetniki in podporniki starih staršev - saj ne bi bilo treba dati v medije, če bi se zadeva normalno rešila. Če sta bila stara starša dobra tri mesece po umoru matere, zakaj zdaj ...prikaži več naenkrat taka ihta in na horuk v rejništvo? Empatije ne poznajo v tem ne drugih CSD-jih. Pa logike tudi ne. Da se pa otroka zdaj dobro počutita, je pa lari fari. Mislite, da ne razmišljata, da mamice ni več, kje sta zdaj naenkrat babica in dedek. Saj otrok ni robot. Čustva teh malčkov sta zdaj zelo na stranskem tiru. Groza!

  • izRODEk 22:23 10.april 2016.

    V fazi, ko obstaja resnično dober dvom o tem, ali je bil odvzem pošten ali ne, bi lahko otroka vrnili starima staršema. Ampak zdaj, ko so tako dolgo vlekli zadevo, bo to tako za otroka kot za rejnika kot tudi ...prikaži več za stara starša vse težje.CSD je povzročil nepovratno škodo. Zapomnite si, o tej zadevi se bo presojalo na ESČP!

  • agent007 08:19 11.april 2016.

    GROZA OD GROZE!!! In s tem niti slučajno ne mislim na članek, temveč na komentarje vseh vas, samooklicanih strokovnjakov s področja socialnega dela in družinske terapije, ki nikakor ne pustite, da bi lahko stroka socialnega dela, skupaj s starima staršema, ...prikaži več uspešno razreševala konflikt, do katerega je prišlo in s tovrstnimi komentarji in najrazličnejšimi objavami na socialnih omrežjih le še podpihujete ostale bralce, da se tudi sami opredelijo glede omenjene zadeve. Resnično ne vem, kaj nas Slovence dela tako ''pravičniške'' in bolj strokovne od pravih strokovnjakov...?! Se pa vsekakor strinjam z avtorico članka glede tega, kakšen prvi korak bi morala stara starša storiti da bi prišlo do najboljših možnih izidov za oba dečka ko pravi, da se bo to zgodilo takrat, ko ''... se bosta umaknila od kamer, ko bosta za sabo pustila množice "podpornikov".''

  • Janez_53 17:14 22.april 2016.

    Se popolnoma strinjam! Slovenci smo očitno narod "strokovnjakov", ki se razumejo čisto na vse!

  • malonaokoli 07:47 30.april 2016.

    kolikor jaz poznam stvari so tile stari starši bolj slabo vzgojili hčer, da ni prepoznala človeka s katerim bo imela otroke...kri ni voda, geni se prenašajo tudi na otroke.

  • malonaokoli 08:53 11.april 2016.

    zato ker imamo vedno več mentalno prizadetih ljudi, ki so jezni na vse okoli sebe, ker niso bili uspešni v življenju...jaz verjamem institucijam kjer so zaposleni vrhunski ljudje z empatijo do trpečega človeka. Moje izkušnje z zaposlenim kadrom so dobre. ...prikaži več Verjetno zato, ker nisem konfliktna oseba in ne iščem razlogov za bes, ampak rešitve iz krize. V tem primeru je medij pomagal pacientom, da so izživeli na ulici svoje frustracije. To so ljudje ki se hranijo z nesrečo drugega, da preživijo svoje strahove in nesposobnost. Zgodba kot jih išče vsaka TV postaja za brezplačni show. Vesel sem da je pamet premagala kretene iz ulice.

  • Janez_53 17:09 22.april 2016.

    Nekateri pač ne zmorejo razumeti! Ali pa nočejo - ker ni v njihovem kontekstu pljuvanja!

  • Žurnalček 13:10 09.april 2016.

    Draga Sergeja H. Hvala Za začetek , bi lahko napisala kolko otrok imaš sama , pa potem tudi informacijo kolko otrok ima tista referentka na CSD , ki je odločala , če je ona odločala ali direktorca ! <br ...prikaži več />Napisala si članek ki ni ne bev ne mev ! Primer : Gospa ućiteljica pelje prvošolčke gledat proizvodnjo mesa v klavnico ! Bi zadržala svoje delovno mesto po vrnitvi v šolo ? Resničnost : Mesar iz te klavnice , odloča in se ga sprašuje kaj naj naredijo z otroki !! Problem , ki je nastal je samo ta , da CSD ni takoj sprožil postopka ODVZEMA starševske pravice mesarju ! Javnost je OGORČENA samo zaradi tega , ker so ga na vse to , kar je storil in uničil mladost otrokoma , še vprašali ne samo za mnenje ampak za navodila , kaj naj dajo otroke !! Vtem je problem in v ničemer drugem , ki je dvignil javnost na noge , tisto javnost , ki jo v svojem članku zaničuješ oz. ji odrekaš pravico do njihovega mišljenja !Jaz toliko , želim pa si , da se 20 odvetnikov vzame s

  • Five 00:35 11.april 2016.

    In kdo je kriv, da je tako? Najprej način odvzema odtrok. Potem anemična prva pojasnila in odgovori CSD. Prepozno, nezaupanje je planilo na plan. Na podlagiuradnih informacij so se ustvarjala mnenja in podpora starim staršem. To je pa ...prikaži več je pa empatijanas, ki nismo institucije. Se vprašate kdaj, zakaj je toliko nezaupanja v državne institucije?Ne. To ni tema za vas. Nihče ne želi za stara starša še težje kot je, želimo human pristop doprizadetih. Stremimo k boljšemu, ne pa tako kot vi, ki pišete grozno slab scenarij nadajnjegadogajanja. Kdo bo zaprl vsa vrata starim staršem? Državljani Slovenije? Bodite resni!

  • Irena Dolenec 13:38 11.april 2016.

    Zakaj? Zato, ker se pustimo metat iz ene histerije v drugo. Dober članek.

  • BoKo1970 13:41 11.april 2016.

    Ko bodo pa čez leta ti otroci tožili državo za odškodnino zaradi teh "preselitev" k drugimi bodo pa vsi akterji stisnili rep med noge. Sej še poznamo zadevo o deklicah, ki sta hoteli živeti pri očetu, pa so ju "strokovnjaki" ...prikaži več dali mami. Še premalo sta dobili s tožbo za vsa izgubljena leta. Vse takratne vpletene strokovnjake bi moral po kratkem postopku na cesto zmetat.

  • Buča Pepa 08:30 14.april 2016.

    Zakaj, zato! Poglejte si rezultat zgornje ankete! Pa še včerajšni dogodek iz CSD nekje v Sloveniji. Mati je vzela otroka in odšla neznano kam z 11 mesecev staro punčko oblečeno v samo majico in žabice brez plenic .... Ko je ...prikaži več oče iskal pomoč na CSD je dobil odgovor, da gre mati z otrokom lahko kamorkoli, ne da obvesti kogar koli. Oče je vprašal, kaj bi bilo, če bi on to storil, je bil odgovor, da bi obvestili pristojne organe. Bravo CSD. Pa jim zaupaj!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.