Slovenija
3826 ogledov

Župan jasen: Romi bodo dobili vodo, a pod temi pogoji

Komentarjev 28
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • satir 15:38 28.avgust 2024.

    Niso samo romi brez pitne vode, še marsikje ni javnega vodovoda niti elektrike, da o kanalizaciji ne govorimo... vsi imamo pitno vodo... ko dežuje jo je treba zbrat v štirno, ko jo zmanjka jo pripeljejo gasilci, drugače pa jo imajo ...prikaži več v trgovini... na črno zgrajene objekte pa ni dovoljeno priključiti ničesar. torej najprej legalizacija potem vse ostalo... Kaj naj država zgradi celotno naselje nekomu zastonj, da ga potem demolira ko mu ga predaš?

    • Ocvirke 15:54 28.avgust 2024.

      Saj so jim dal dal cisterno, pa so jo prodal

  • Avatar Antikrist9
    Antikrist9 15:43 28.avgust 2024.

    "Predstavnik Romov iz naselja Otavice Amir Hudorovič je posredno zagotovil, da se bodo danes dogovorjenega držali." Hahahahaha! Kdaj se je že Cigan držal dogovora??? Bravo župan, ne jim popuščati. Dokler ni opravljena dolžnost, tudi pravic ni!

  • Nelaži 15:32 28.avgust 2024.

    Problemi bodo tako dolgo dokler se Romi ne bodo zavedali, da morajo ekscese reševati znotraj skupnosti. s svojimi lastnimi varuhi zakonodaje.

    • Ocvirke 15:57 28.avgust 2024.

      Ekscese da bi sami reševal...to je njohov način življenja, ki ga ne bodo zapustil.

  • alen04 16:41 28.avgust 2024.

    Cigan je cigan, pa lahko pišete tudi Rom pa je še vedno cigan, zajedavec, pijavka, plemenec.....vse z njimi dogovorjeno je enako dogovoru s Hrvatom. Mrtva črka na papirju.

  • Toma 16:28 28.avgust 2024.

    Saj ni 1. april!

  • david_1 16:01 28.avgust 2024.

    Končno so tudi na zvezi romov ugotovili, da podivjanih dolenjskih romov ne morejo več braniti. Pohvalno zveza romov.

  • Avatar Leon
    Leon 17:40 28.avgust 2024.

    Kaj pa plačilo vode in kanalščine ? Tudi ukinitev socialne dosmrtne podpore ! Tudi plačilo NUSZ ! CIVILU ,ki ne plačuje omenjenih dajatev zasežejo plačo ali rubijo premoženje . Ali se spomnite licitacije hiše zaradi zneska 140€ neplačane položnice ?

  • crniovcar 17:38 28.avgust 2024.

    Naredit jim novo naselje na državni zemlji PIKA z vodo elektriko ITD .Jasno vse plačljivo kot za vse druge !!!!! Staro naselje poravnat z zemljo vrnit v uporabo lastnikom !!!!! Kaj tukaj ni jasno ??????

    • Avatar Leon
      Leon 17:43 28.avgust 2024.

      Imaš v mislih ograjeno zemljišče z barakami?

  • Avatar MS
    MS 14:50 28.avgust 2024.

    Pogojevati dobavo vode komurkoli je civilizacijski zločin! Tega se v dresuri ne počne niti živalim! Romi so res hud problem z svojim excesnim vedenjem, krajami, ropi in fizičnimi napadi! A z odtegnitvijo vode se romskega problema ne more in ne ...prikaži več sme reševati! Voda je javno dobro vsem zagotovljeno z ustavo! Vse romske ekscese je treba reševati rigorozno in dosledno z najvišjimi možnimi kaznimi v okvirjih pozitivne zakonodaje!

    • david_1 14:59 28.avgust 2024.

      Hej pamentjakovič, najprej preberi ustavo preden komentiraš, ker boš postal predmet javnega posmeha.

    • Avatar MS
      MS 15:14 28.avgust 2024.

      david_1 ravnokar si dokazal kak nepismen kreten si! Predmet javnega posmeha si postal TI! Mogoče bi ti moral kaj prebrati! Recimo 70a člen Ustave RS

    • Avatar MS
      MS 15:16 28.avgust 2024.

      Naj ti pomagam in te še dodatno osmešim; ==> 70.a člen Ustave RS določa, da ima vsakdo pravico do pitne vode, da so vodni viri javno dobro v upravljanju države ter da služijo prednostno in trajnostno oskrbi prebivalstva s pitno ...prikaži več vodo in z vodo za oskrbo gospodinjstev ter v tem delu niso tržno blago.V Ustavi je odslej zapisano tudi, da oskrbo prebivalstva s pitno vodo zagotavlja država preko samoupravnih lokalnih skupnosti neposredno in neprofitno.

    • Avatar MS
      MS 15:17 28.avgust 2024.

      Prvi odstavek nalaga državi in posredno občinam, da se VSAKEMU prebivalcu Republike Slovenije v skladu z infrastrukturo (dostop do omrežja, javni in vaški vodovod, dovoz pitne vode ipd.) zagotovi pitna voda. Na odročnih krajih, osamljenih zaselkih in kmetijah v goratih ...prikaži več in hribovitih predelih prebivalstvo s samooskrbo prevzame dolžnost občin in države pri zagotavljanju pravice do pitne vode

    • david_1 15:22 28.avgust 2024.

      Spodnji stavek si pa slučajno spregledal kajneda? "Obveznost zagotavljanja ne velja na nepremičninah, ki ne izpolnjujejo zakonskih pogojev za pridobitev vodovodnega priključka." Se ti že smejemo Ha ha ha

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 15:27 28.avgust 2024.

      @ MS....Kot prvo, verjetno veš da na nezakonitih gradnjah niso mogli zakonito napeljati vodovoda... Zato so jim kupili cisterno katero so gasilci redno polnili.. Ampak cigani so to cisterno prodali in sedaj jamrajo, ko spet ni vode... Če bodo sedaj ...prikaži več napeljali vodo je edina sreča v tem da cevi ne bodo bakrene..:D

    • ivan21 15:32 28.avgust 2024.

      Imamo pravico do vode, seveda pa moramo plačati oderuških komunalni prispevek, si vodo napeljati, plačati tudi števec in jašek, nič ne dobimo zastonj, tudi če postaviš nadstrešek za avto ti zaračunajo komunalni prispevek, nekateri bi pa to vse radi zastonj, ...prikaži več pa še v na črno zgrajenih objektih, na tuji zemlji

    • McBobo 15:36 28.avgust 2024.

      Ms a komunalni prispevek bodo tudi plačali? Drugače pa ajmerje v roke in do bližnjega potoka po vodo. Da ne omenjam ukradenega štroma, zemljišča, hrane, navsezadne tudi ali bodo vrnili socialni denar?

    • FejstDogaja 15:42 28.avgust 2024.

      MS, jaz torej postavim šotor sredi Ljubljane in začnem vpiti, da nimam vode? In mi jo mora država napeljati? Umiram od smeha nad tvojim nepoznavanjem in otroškim razumevanjem ustave. Tudi svobodni smo po zakonu, a ne? Dokler nismo. Vsaka pravica ...prikaži več je z nečim omejena! Svoboda do vode s tem, da jo je mogoče dobiti samo na legaliziranem objektu, ne sredi hoste!!

    • herman3 15:43 28.avgust 2024.

      Ostali, manjvredni državljani NIMAMO nobene možnosti priklopa vode, če nimamo vseh papirjev za gradnjo in seveda priklop odpadnih vod in fekalije na čistilno napravo ali kanalizacijo. Seveda pa imamo manj pravic kot Romi. Mi pač plačujemo davke in se držimo zakonov.

    • Avatar MS
      MS 16:15 28.avgust 2024.

      Nihče ne govori o priklopu na črne gradnje, saj to ustava ne dovoljuje! Govorimo o enostavnih rešitvah kot je cevovod do naselja z enim centralnim pitnikom! Če obiščete središče Ljubljane, pitnikov skorajda ne morete zgrešiti, saj si od Pogačarjevega do ...prikaži več Gornjega trga eden za drugim kar sledijo. Starši so še posebej veseli pitne vode na igriščih v Tivoliju in Navju, tekači in sprehajalci pa ob Koseškem bajerju in Cankarjevem vrhu, kjer si žejo po napornem vzponu lahko pogasijo tudi kužki.

    • Avatar MS
      MS 16:19 28.avgust 2024.

      In še enkrat ponavljam: ! Vse romske ekscese je treba reševati rigorozno in dosledno z najvišjimi možnimi kaznimi v okvirjih pozitivne zakonodaje!

    • david_1 16:33 28.avgust 2024.

      MS, ali ti sploh za sabo prebereš kar napišeš? Naj te citiram: "Govorimo o enostavnih rešitvah kot je cevovod do naselja z enim centralnim pitnikom" Ali si lahko še bolj kontradiktoren samemu sebi? V prvem stavku napišeš, da ustava ne ...prikaži več dovoljuje priklope na črne gradnje(očitno si si šel po posmehu prebrat ustavo), v naslednjem pa naj napeljejo vodovod(cevovod po tvoje) v nelegalno romsko naselje z eno pipo. A ti štekaš, da na nezazidljivih parcelah ne moreš imeti nobenega priključka?

    • david_1 16:38 28.avgust 2024.

      @MS: Pitniki, ki jih omenjaš so postavljeni na parcelah, ki so javno dobro in je zanje občina pridobila vsa potrebna dovoljenja. Koliko si ti star? Da ne bom nazadnje ugotovil, da podučujem nadobudnega otroka, ki se namesto s kanglicami igra ...prikaži več s pisanjem domišljiskih spisov.

    • Avatar MS
      MS 17:13 28.avgust 2024.

      david_1, Država je tista ki ima v rokah škarje in platno! Za skupni interes (in skupni interes je rešitev romskega vprašanja) lahko spremeni tudi zakonodajo! Lahko spremeni status zemljišča na katerem je romsko naselje , ne pa tudi črnogradenj in ...prikaži večj in v skladu z 70a členom Ustave RS reši problem dobave vode Romom. Ti se očitno ksenofobno naslajaš nad romsko situacijo in ne želiš nikakršne rešitve!

    • Avatar MS
      MS 17:22 28.avgust 2024.

      Da so Romi tu in da bodo vedno tu je dejstvo ! Dejstvo je da so nekateri hudo problematični! A z odtegnitvijo osnovnih življenskih potreb (kar voda vsekakor je) problema ne bomo rešili, celo poslabšali ga bomo do skrajnosti! Rigorozne ...prikaži več in dosledne sankcije za vsak prekršek in vsako kaznivo dejanje je edina prava pot!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.