Gorenjska
17667 ogledov

Če ni nujno, zjutraj in dopoldan ne odhajajte od doma

Sneženje
1/4
Če je možno, se vožnji jutri zjutraj in dopoldan izognite.

Ponoči bodo padavine zajele vso Slovenijo, predvsem na Primorskem bodo tudi posamezne nevihte z možnimi močnejšimi nalivi. "Ohladilo se bo," navajajo pri Agenciji za okolje. "Zapihal bo severni veter, na Primorskem zmerna burja. Meja sneženja se bo do zgodnjega jutra marsikje spustila do nižin. Temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 5 do 8 stopinj Celzija."

Na vremenskem portalu Neurje.si napovedujejo, da bo proti jutru zelo močno snežilo. Po nižinah bo večinoma zapadlo do 10 cm mokrega snega, lokalno lahko več.

Sneženje Beli obeti Slovenija Nocojšnje sneženje je šele začetek!

Opozorilo je izdal tudi prometno-informacijski center. "Danes ponoči vremenoslovci napovedujejo sneženje, ponekod tudi do nižin," pišejo pri PIC-u. "V snežnih razmerah prilagodite vožnjo trenutnim razmeram na cesti, na pot se odpravite prej kot običajno in z ustrezno zimsko opremo. Pričakovati je nevšečnosti v prometu, zelo počasen promet, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase.

V nedeljo bo oblačno, padavine bodo dopoldne marsikje ponehale, predvsem na jugu se bodo občasno pojavljale še popoldne. "Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja, v vzhodnih in severnih krajih pa severni veter," pišejo pri Arso. "Temperature bodo od -1 do 6, ob morju do okoli 8 stopinj Celzija. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.