Gorenjska
1196 ogledov

Desni breg ne bo zapostavljen

Wikipedia
Na desnem bregu Save bodo nadaljevali z obnovo ceste Breg-Mavčiče.

Mestna občina Kranj (MOK) je prvo fazo rekonstrukcije ceste Breg–Mavčiče od gasilskega doma v Mavčičah do objekta Praše 4, investicije, vredne 590.000 evrov, uspešno končala spomladi 2021. Sledila je druga faza, ki jo je obnavljala Gorenjska gradbena družba v dolžini 680 metrov, in sicer od objekta Praše 4 do objekta Jama 6. Razširili so obstoječo cesto, dogradili obojestranske kolesarske steze in enostranski pločnik, zgradili fekalno in meteorno kanalizacijo, obnovili vodovod vključno s hišnimi priključki in javno razsvetljavo ter prestavili zračni elektrovod pod cesto. Prebivalci Praš so tako dobili obnovljeno in varnejšo cesto.

»Obnova ceste je končana, z izjemo krajših dveh odsekov v skupni dolžini približno 80 metrov, kjer lastnik noče prodati potrebnega deleža svojih zemljišč, zato je v teku postopek razlastitve. Je pa tudi na teh dveh odsekih položena vsa komunalna infrastruktura, le širina vozišča s kolesarskima stezama ni izvedena po projektu,« so povedali na kranjski občini. Projekti, zemljišča, gradnja in nadzor so tako skupaj nanesli slabih 1,4 milijona evrov.

MOK pa bo nadaljevala tudi z obnovo ceste, ki je zelo potrebna za prebivalce ob desnem bregu Save, in sicer vse do konca Brega ob Savi. »Trenutno poteka odkup zemljišč na dveh odsekih: en odsek skozi naselje Jama ter drug odsek od naselja Jama do naselja Breg ob Savi. Začetek del na terenu je predviden v prvi polovici leta 2024, je pa to pogojeno tudi s sredstvi, ki bodo za ta namen rezervirana v proračunu,« so nam pojasnili na kranjski občini.

CESTA Gorenjska V Prašah manj prahu CESTA Gorenjska Nadaljuje se obnova ceste Breg-Mavčiče CESTA Gorenjska Prvi korak končan, drugi je v teku CESTA Gorenjska Z odkupi zemljišč se nadaljuje obnova ceste Breg-Mavčiče Prestavili več kot 60 ton težko kapelico DEDIŠČINA Gorenjska Prestavili več kot 60 ton težko kapelico OBNOVA CESTE Gorenjska Na desnem bregu Save bodo končno obnovili cesto
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.