Gorenjska
219 ogledov

Dobra srca za pomoči potrebne

Revščina starostniki pokojnina Profimedia
S peto izvedbo dobrodelnega projekta V Kranju dobro v srcu mislimo zbrali dobrih dvajset tisočakov.

Z zaključnim dogodkom na Mestni občini Kranj se je uspešno končala že peta dobrodelna akcija V Kranju dobro v srcu mislimo. Ta poteka na pobudo župana Matjaža Rakovca, njen glavni namen pa je zbiranje sredstev za družine in posameznike v stiski. Izkupiček tokratne akcije je 22.407,74 evrov.

Dobrodelni projekt poteka od leta 2019, organizator je Zavod za turizem in kulturo Kranj (ZTKK) v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Kranj in Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Letos so za ljudi v stiski zbrali dobrih 22.000 evrov, v petih letih skupaj pa približno 98.500 evrov.

Jok, revščina Pomagajte Gorenjska Petčlansko družino iz Kranja je prizadela huda tragedija ...

Družine in posamezniki, med katere bo Mestna občina Kranj (MOK) razdelila zbrana sredstva, so bili izbrani po predlogih Osnovne šole Orehek, OŠ Predoslje, OŠ Matije Čopa, OŠ Janeza Puharja, OŠ Helene Puhar, OŠ Jakoba Aljaža, OŠ Franceta Prešerna, OŠ Stražišče, OŠ Staneta Žagarja, OŠ Simona Jenka, Društva upokojencev Kranj in Centra za socialno delo Gorenjska, Enota Kranj.

Akcijo so podprli tudi učenci kranjskih osnovnih šol, ki so na decembrskem dobrodelnem bazarju prodajali svoje praznične izdelke, dobrodelni kuhinji pa se je pridružila podžupanja MOK Manja Zorko. Odziv občank in občanov je bil zelo dober, s skupnimi močmi so zbrali skoraj tisoč evrov.

Svoj delež so prispevali tudi nogometaši turnirja Kranj open 2023 nogometni turnir, ki so se drugo leto zapored pridružili dobrodelnemu projektu in letos prispevali 1.798 evrov. Že nekaj let zapored so podporniki projekta tudi Gorenjska banka d.d., Comita d.o.o., Komunala Kranj, Kron Telekom d.o.o., KluBar ter Made in Yugoslavia, Arriva d.o.o., Don Don d.o.o., J&T frizerski atelje in drugi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.