Gorenjska
1828 ogledov

Dr. Iztok Podbregar od danes spet dekan

Dr. Iztok Podbregar Arhiv FOV Dr. Iztok Podbregar
Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič je za dekana Fakultete za organizacijske vede UM imenoval prof. dr. Iztoka Podbregarja za mandatno dobo štirih let od 12. aprila 2021 do 11. aprila 2025, so danes sporočili s FOV.

Redni prof. dr. Iztok Podbregar je na Univerzi v Mariboru predavatelj že od leta 1995. Svojo akademsko kariero je gradil od naziva docent, izredni profesor do rednega profesorja za področje varnostnih ved.

Kot so navedli v sporočilu za javnost, ima dr. Podbregar bogate vodstvene izkušnje v gospodarstvu, javni upravi in Slovenski vojski, med drugim je bil tudi svetovalec predsednika RS za nacionalno varnost.

V svoji karieri je prejel številne nagrade, priznanja in odlikovanja. Ima čin Generalpodpolkovnik Slovenske vojske in je nosilec odlikovanja Zlati red za zasluge Republike Slovenije.

Kot smo že poročali, je dr. Iztok Podbregar kot dekan vodil FOV v letih 2016 do 2020, od oktobra lani pa je fakuteto kot v. d. dekanice vodila dr. Polona Šprajc.

Na nedavnih volitvah, 31. marca, je prejel večino glasov (55,74 odstotka) oziroma več kot njegova protikandidata dr. Uroš Rajkovič in dr. Borut Werber.

V programu, s katerim je prepričal volivce, je dr. Podbregar med drugim zapisal, da "dekana vidim kot motivatorja vsakega posameznika, kot nekoga, ki se zaveda, da lahko ob transparentnem delu le skupaj dosežemo izboljšanje in napredek. Vsi zaposleni in študenti pa se morajo zavedati, da njihove pravice temeljijo na veliki odgovornosti ter izhajajo iz merljivih in primerljivih rezultatov njihovega dela in njihove vloge kot posameznikov v teamu in širšem okolju."

 

Komentarjev 3
  • JZekspert 07:49 13.april 2021.

    Ob članku iz Dela sem se spomnil, kako so vsi mediji cela leta družno udrihali po pogumni Milojki, v bistvu edini pokončni ministrici za zdravje, ki smo jo sploh imeli... Končala je oglaševanje cigaret, bila je še najbližje ukinitvi največje ...prikaži več provizije v zdravstvu (zavarovalniške- 60 mio.), branila je javno zdravstvo - prava herojka! Hvala! A je doživela medijski pogrom. Po drugi strani pa Podbregar - nič, nobene kritike, človek bo pa- tako bi rekli Hindujci - zagotovo črv v naslednjem življenju!

  • Dusan21 21:56 12.april 2021.

    Podbregar, kalibr št.1, Kimavec, to ve pove.

  • JZekspert 15:24 12.april 2021.

    Ostudni tobačni podkupljenec, sovo-udbaš stari, leta 2016-17 ga je v zakonodajnem postopku skrbel le ''črni trg'', in so ga pač obiskali lobisti. Briga ga za to, da tisoči hirajo za KOPB, rakom, kapmi, infarkti, gangrenami, važno le, da je pokasiral ...prikaži več krvavi denar. https://old.delo.si/novice/slovenija/zmanjsati-kajenje-in-obenem-zajeziti-crni-trg.html Ta prav bo za kranjsko Sorbonno...