Gorenjska
785 ogledov

Gozdni požar v Podljubelju, na intervenciji več kot 90 gasilcev

Gozd Profimedia
Na zelo zahtevnem in težko dostopnem terenu v Podljubelju v občini Tržič je danes popoldne zagorel gozd.

Na fb strani PGD Tržič so okoli 22. ure objavili, da je gorelo na Rebru v Podljubelju.

Požar so omejili, pogasili, prekopali žarišča in jih zalili z vodo gasilci GARS Kranj, PGD Bistrica pri Tržiču, Podljubelj, Kovor, Tržič, Križe, Radovljica, Brezje pri Tržiču, Jelendol – Dolina, Leše, Lom pod Storžičem, Ljubno, Mošnje, Duplje, Golnik in Kropa. Pri gašenju požara je s helikopterjem sodelovala tudi posadka helikopterja Slovenske vojske.

Na intervenciji je skupaj sodelovalo več kot 90 gasilcev.

Na požarišču je čez noč ostala požarna straža, da ne bi prišlo do vnovičnega vžiga.

Policija: poškodovali daljnovod med sekanjem drevja

S Policijske uprave Kranj so pojasnili, da so 22. marca obravnavali dva požara, večjega v Podljubelju in manjšega v Velesovem.

V  Podljubelju je včeraj popoldan zagorela večja površina podrasti in gozd. Požar je nastal zaradi poškodbe daljnovoda med sekanjem drevja. Drevo je padlo nanj.  Znakov kaznivega dejanja policisti niso ugotovili.

V Velesovem je pozno popoldan zagorelo v naravnem okolju. Obravnavan je bil manjši požar.

Razglašena je velika požarna ogroženost, ki pomeni, da že majhen vir ognja (vžigalica, cigaretni ogorek, pepel, …) povzroči požar. Požar se zelo hitro širi po travnikih in gozdu. Pozivamo k veliki previdnosti, so vnovič opozorili s PU Kranj.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:53 23.marec 2022.

    drevo pade med sekanjem na daljnovod pa ni kaznivega dejanja. a res ? kaj pa je ? jest zadanem avto na parkirušču in ga speštam to tudi ni nič ? a če rpa ečem da je minister nesposoben je pa ...prikaži veča to takoj kaznivo dejanje !! pa četudi je dvakrat nesposoben , prvič da ne dela svojga posla drugič pa da je tako nesposoben da tega še skriti ne zna.