Gorenjska
55 ogledov

Jesenice, kmalu pa še Bled in Preddvor, se pridružujejo mreži trajnostnega kolesarjenja

Sistem izposoje koles Gorenjska Bike bo kmalu deloval že v desetih občinah.

Na območju, kjer se kolesarjenje vse bolj uveljavlja kot priljubljen in trajnostni način prevoza, Gorenjska Bike ponuja občanom ne le mestna temveč tudi električna kolesa. Sedem občin - v Kranju in Škofji Loki, ki sta marca skupaj otvorila sezono, Tržiču, Naklem, Radovljici, Domžalah in Cerkljah na Gorenjskem - že koristi te storitve, ki pa bo kmalu na voljo tudi v Preddvoru, na Bledu in Jesenicah.

Gorenjska Bike ne le spodbuja trajnostni način mobilnosti, temveč tudi bistveno prispeva k zmanjšanju emisij in prometnih zamaškov. Od uvedbe leta 2021 je sistem zabeležil velik porast izposoj, ki je z manj kot 40.000 v prvem letu narasel na več kot 85.000 izposoj v preteklem letu. Zadnji podatki napovedujejo, da bi letos lahko dosegli rekordnih 120.000 izposoj, kar odraža naraščajoče zanimanje in sprejemanje kolesarske kulture med prebivalci.

Z odprtjem sistema na Jesenicah 7. maja in nadaljnjimi otvoritvami na Bledu in v Preddvoru se obeta še večja povezanost in dostopnost kolesarske infrastrukture. Število postajališč bo tako naraslo na skupno 73, s 410 kolesi, med katerimi je 160 električnih. V odgovoru na to naraščajoče povpraševanje, pristojni nadaljujejo z izboljšavami sistema. Z najnovejšimi nadgradnjami bo Gorenjska Bike nudil hitrejše in učinkovitejše storitve, ki obljubljajo še boljšo uporabniško izkušnjo. Občani lahko več informacij o dostopnosti in delovanju sistema Gorenjska Bike najdejo na uradni spletni strani www.gorenjska.bike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.