Gorenjska
1502 ogledov

Kaos v dežju, obnovo naj bi končali do septembra

Godešič obnova ceste avgust 2021 M. Ha. Tako je ob dežju na cesti skozi Godešič.
Že od sredine marca podjetje CVP, gradbeništvo in storitve, iz Ljubljane celovito preureja državno cesto Škofja Loka–Jeprca skozi naselje Godešič. Dela naj bi, kot predvideva pogodba, končali do septembra. A se bodo zaradi težav, kot vse kaže, zagotovo zavlekla v oktober.

Ne le domačini, ampak tudi vsi drugi si želijo, da bi bila ta obnova približno trikilometrskega cestnega odseka čimprej končana, saj vozila obtičijo v zastojih zaradi zapor z izmeničnim prometom. Ob slabem vremenu, kot je bilo denimo v teh dneh, so bile razmere že kaotične (na fotografiji).

Na obeh straneh ceste bodo po novem tudi površine za pešce in kolesarje, korigirali bodo avtobusna postajališča, semaforizirali križišča ter uredili odvodnjavanje in cestno razsvetljavo.

Investitor del je Direkcija RS za infrastrukturo, soinvestitor pa Občina Škofja Loka. Pogodbena vrednost del med direkcijo in gradbenim podjetjem CVP je 1,07 milijona evrov z DDV, občina pa bo prispevala 76 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.