Gorenjska
3122 ogledov

Kranjska poslanka menja stranko

Poslanka Mateja Udovč (SMC) Anže Petkovšek
Poslanka poslanske skupine SMC prestopa v stranko Naša Dežela, so za STA potrdili v tej stranki. V poslanski skupini SMC sicer o tem še niso obveščeni, so povedali za STA.

Poslanska skupina SMC ima po odhodu Igorja Zorčiča, Janje Sluga in Branislava Rajića še pet poslancev. Ena od njih je Mateja Udovč. Po združitvi stranke SMC s stranko GAS v novo stranko Konkretno je bilo sicer po napovedih pričakovati, da bodo tudi poslanci SMC ostali del nove stranke, a se je Udovčeva očitno odločila drugače. Za zdaj sicer še ni jasno, ali bo Udovčeva ostala v poslanski skupini ali bo izstopila, kot tudi ne, ali bo pri glasovanjih podpirala koalicijo ali je ta ostala še brez enega glasu v DZ.

Naša Dežela je sicer zunajparlamentarna stranka, ki jo vodi Aleksandra Pivec, nekdanja kmetijska ministrica in nekdanja predsednica DeSUS.

Poslanko Udovčevo v zadnjem času predvsem poznamo po vložitvi odloka o razpisu referenduma za ustanovitev nove občine Golnik. Njen prestop je tudi veliko presenečenje, saj je še konec tedna ob obisku vlade na Gorenjskem spremljala in na različne lokacije popeljala predsednika stranke Konkretno (prej SMC) Zdravka Počivalška. "Z Aleksandro Pivec sva prej že dobro sodelovali, predvsem ko je vodila kmetijsko ministrstvo. Pomembno mi je, da politik v ospredje postavlja ljudi in z njimi sodeluje in to počnem jaz kot tudi gospa Pivec. Kot poslanka bom delovala kot samostojna poslanka, odločala pa bom po svoji vesti," je Udovčeva povedala za oddajo Odmevi na TV Slovenija. Kot je dejala, se v stanki Konkretno niso skregali, a, kot je dodala, vsaka pot se nekje tudi konča. Glede prihajajočih interpelacijah ministrov za okolje Andreja Vizjaka in notranje zadeve Aleša Hojsa pa je dejala, da je z obem dobro sodelovala in ju bo podprla. Po njenih besedah gre pri teh interpelacijah le za šov za ljudi. Pivčeva pa ob tem ni ne potrdila ne zanikala, da bi se pogovarjala še s kakšnim od poslancev za prestop v njeno stranko. S tremi poslanci bi namreč lahko brez podpisov volivcev s svojo novo stranko sodelovala na prihajajočih državnozborskih volitvah.

Komentarjev 6
  • James_Albertson 15:03 15.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • jezero 07:22 15.december 2021.

    A tudi sexi Gregor Perić jo ni mogel zadržati?

  • Avatar krojac
    krojac 06:51 15.december 2021.

    Ladja se potaplja - podgane bežijo