Gorenjska
1969 ogledov

Kranjski župan odgovarja: »Postopki so bili izvedeni zakonito«

Kot smo poročali, naj bi Višje sodišče v Ljubljani glede razrešitve direktorja Komunale Kranj Matjaža Berčona, ki ga je v začetku leta razrešila skupščina podjetja, ugodilo pritožbam takratnega predsednika skupščine Zorana Stevanovića. Iz Mestne občine Kranj odgovarjajo, da je sodišče pritožniku ugodilo v zahtevi, da ima vpogled v že zaključeno sodno zadevo.

Glede odločitve Višjega sodišča v Ljubljani, o čemer smo pisali v petek, se nanaša na to, da je sodišče pritožniku ugodilo v zahtevi, da ima vpogled v že zaključeno sodno zadevo Komunale Kranj in Občine Cerklje na Gorenjskem glede presoje pravilnosti in zakonitosti sklica skupščin podjetja s strani pritožnika, so nam danes sporočili iz Mestne občine Kranj (MOK). »Ključno pri tem je, da je razlog za ugoditev dejstvo, da sodišče v tem postopku posredno presoja tudi odgovornost in nezakonitost delovanja Zorana Stevanoviča glede sklicev skupščin. S tem pritožnik ni dobil nikakršnega mandata za zastopanje Komunale Kranj v sodnih postopkih, kot sam navaja,« so zapisali na MOK.

 

Župan verjame v pravilnost vseh postopkov

Po odločitvi Višjega sodišča v Ljubljani je Zoran Stevanović vložil več kazenskih ovadb. Med drugim je ovadil tudi kranjskega župana Matjaža Rakovca, ker naj bi  zlorabil uradni položaj ali uradne pravice ter je omogočal in pomagal Matjažu Berčonu, da je nezakonito zlorabljal funkcijo direktorja Komunala Kranj. Rakovcu očita tudi sklic nezakonite seje skupščine v popolnoma novi sestavi, na kateri so ugotovili ničnost sklepov o razrešitvi direktorja in imenovanju nove vršilke dolžnosti direktorice.

 

Glede vložitve kazenske ovadbe kranjski župan Matjaž Rakovec od pristojnih organov o tem ni bil seznanjen in bo izjavo lahko dal, če bo prejel vsebino glede očitanih dejanj vlagatelja. Obvestilo vlagatelja županu, da je vložil kazensko ovadbo, ni in ne more biti podlaga za dvom v županovo zakonito delovanje, pravi in dodaja: »Prepričan sem, da so bili vsi dosedanji postopki v zvezi z delovanjem javnega podjetja Komunala Kranj, d. o. o., in skupščine podjetja izvedeni zakonito in skladno z ustanovitvenimi akti. S spremembo Odloka o ustanovitvi javnega podjetja Komunala Kranj, da ustanoviteljico v skupščini zastopa župan oziroma njegov pooblaščenec in ne več imenovani predstavnik, smo občine ustanoviteljice od sredine marca 2020 naprej zagotovile stabilno delovanje podjetja in njegovih organov. Pred tem se je pojavila negotovost, tudi med zaposlenimi, prav glede zakonitosti sklicev skupščine s strani prejšnjega predsednika in imenovanja direktorja podjetja.«

Komentarjev 6
  • SVOBODA 18:20 15.december 2020.

    Govedo laznivo ! Ampak te bo usoda dohitela gnoj !

  • comsine 17:44 15.december 2020.

    www︎.︎AmiaPex︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • Avatar Dorthy_Brey
    Dorthy_Brey 15:01 15.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od d0ma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevn0. prip0ročam, da poskusite. .... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

Sorodne novice