Gorenjska
1147 ogledov

Letošnji pokal bodo oblikovali otroci

Arhiv Zavarovalnice Triglav
Pokal za zmagovalca bo tokrat oblikovan na poseben način.

Pred nami je še slab teden svetovnega prvenstva v Planici, a misli nam že bežijo tudi na zaključek sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Čez dober mesec dni se bodo namreč pod Poncami na poletih spet zbrali najboljši smučarski skakalci. V okviru finala svetovnega pokala pa bo na letalnici bratov Gorišek letos znova potekalo tudi tekmovanje Planica 7. Idejo za pokal pa letos lahko z risbo prispevajo otroci in najstniki do dopolnjenega 15. leta.

Mladi usatvarjalci lahko skupaj s starši ali skrbniki svojo risbo pokala za prejemnika nagrade Planica 7, ki vključuje seštevek najboljših sedmih skokov na zaključku svetovnega pokala, oddajo na spletni strani planica.triglav.si, in sicer vse do 16. marca 2023. »Med risbami, ki bodo uvrščene na natečaj, bo strokovna komisija izbrala tisto, ki bo izražala močno ustvarjalnost in povezanost s Planico, hkrati pa nam bo omogočala, da jo iz papirja prenesemo v resnični svet. Po narisani ideji bomo namreč s pomočjo 3D tiska in na trajnostni način oblikovali pravi pokal, ki ga bo prejel zmagovalec posebnega seštevka Planica 7,« je o prvem takem ustvarjalnem natečaju povedala direktorica trženjskega komuniciranja v Zavarovalnici Triglav Tjaša Kolenc Filipčič. Mladi ustvarjalec ali ustvarjalka najboljše risbe bo lahko pokal na zadnji tekmovalni dan v dolini pod Poncami tudi osebno izročil zmagovalcu. Poleg ustvarjalca ali ustvarjalke zmagovalne risbe pa bodo nagradili tudi ustvarjalce treh najboljših risb po izboru občinstva.

V komisiji, ki bo iskala najboljšo risbo pokala, bo poleg predstavnikov organizatorja in specialistov za 3D tisk tudi slovenski smučarski skakalec Cene Prevc. »Pri celotnem projektu me najbolj navdušuje, da bo pri mladih izzval ustvarjalnost. Na plan bodo prišle nove ideje in rezultat ne bo le pokal, ki poudarja trajnost in mu ni enakega na svetu, ampak razvoj kreativnosti otrok, kar zame predstavlja najlepši del natečaja,« je pojasnil in k sodelovanju v natečaju spodbudil mlade navijače: »Mladi ustvarjalci, to je odlična priložnost. Narišete eno risbo in se na zadnji tekmovalni dan finala svetovnega pokala v smučarskih skokih sprehajate po izteku letalnice z najboljšimi skakalci te zime. Komaj čakam vaše ideje!«

S tovrstnim natečajem pa v Zavarovalnici Triglav nadgrajujejo tradicionalno akcijo Otroci Triglava v Planici, s katero že več kot štiri desetletja ogled smučarskih skokov omogočajo otrokom iz vse Slovenije. »Na ta način otrokom iz različnih okolij že vrsto let omogočamo stik z njihovimi športnimi junaki. Verjamemo, da mlade navijače tudi takšne geste spodbujajo k aktivnemu in zdravemu življenjskemu slogu, hkrati pa jim omogočajo brezskrbno preživet dan v družbi vrstnikov. Povezovanje mladih s športom in zdravim načinom življenja je tisto, kar nagovarjamo tudi z ustvarjalnim natečajem,« je še dodala Kolenc Filipčič. V Planico bodo tako tudi letos pripeljali več tisoč otrok.

Komentarjev 2
  • Kmodri 16:34 01.marec 2023.

    Zloraba otrok! Za otroke gre!

  • Plavi-mil 09:35 28.februar 2023.

    Daj komunistom oblast, če želiš, da uničijo še tisto dobro, kar je v Sloveniji. Še malo, pa bo za Planiško sramoto kriv JJ.