Gorenjska
334 ogledov

Mesec dni učenja, druženja, ustvarjalnosti in zabave

Andragoški center Slovenije
Ljudska univerza Kranj (LUK) je tudi letos pripravila Tedne vseživljenjskega učenja.

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. S projektom opozarjajo na vseprisotnost in pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. V dolgoživi družbi, ob daljši delovni aktivnosti in v času digitalizacije na praktično vseh področjih življenja sta vseživljenjsko učenje in izobraževanje pot, ki vodi do osebnega in poslovnega uspeha. Pogoj za dobro opravljanje dela in kakovostno življenje v družbi je nenehno dopolnjevanje in izpopolnjevanje obstoječih znanj za osebni in socialni razvoj ter zadovoljevanje potreb na trgu dela.

"Na številnih prizoriščih TVU se bodo že 28. leto prepletali učenje, druženje, ustvarjalnost in zabava. Sama imenitna opravila, ki radostijo, povezujejo, krepijo in nenazadnje tudi usposabljajo za različne vidike življenja, tudi delo. Soustvarjalci in izvajalci projekta prispevamo k udejanjanju slogana 'Slovenija, učeča se dežela', pri čemer ste najpomembnejši ravno vi – udeleženci dogodkov v Tednih vseživljenjskega učenja," je povedala Mateja Šmid, direktorica Ljudske univerze Kranj, ki je območni koordinator TVU.

"V Kranju je za vas do 18. junija 2023 pripravljenih 115 brezplačnih priložnosti za pridobivanje najrazličnejših znanj, spretnosti in veščin ter druženja, ponudilo pa jih bo kar 57 izvajalcev. Krovna tema letošnjih Tednov vseživljenjskega učenja je Evropsko leto spretnosti. V tem duhu je na spletni strani Ljudske univerze Kranj objavljen razpis za likovni natečaj na temo Pozabljene obrti na Gorenjskem. Vsa likovna dela, ki bodo prispela na LUK do petka 19. maja 2023 do 16.00 ure, bodo upoštevana pri izboru zmagovalnih del v posamezni starostni kategoriji," je dodala Šmid.

Ob tem se bodo udeleženci lahko učili novih spretnosti tudi s sodelovanjem pri izdelavi Krpanke spretnosti. "Vabimo vas v LUK - medgeneracijski center, da Krpanki spretnosti v času Tednov vseživljenjskega učenja dodate svoj del tako, da prišijete delček, izdelan z različnimi ročnimi spretnostmi. Krpanka bo na koncu shranjena kot spomin na pomembnost pridobivanja spretnosti v duhu medgeneracijskega sodelovanja, medkulturnega povezovanja ter tkanja novih niti prijateljstva, ki smo jih spletli skozi TVU 2023," izpostavlja Šmid. Dodaja pa še, da bo tudi letos vrhunec TVU Parada učenja, ki bo 24. maja 2023. Dogodki so dostopni vsem, saj so brezplačni, program TVU pa lahko najdete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.