Podbreška potica je kulinarična posebnost: nadev je iz suhih krhljev jabolk ali suhih krhljev hrušk viljamovk ali suhih tepk in suhih jabolčnih krhljev. Večino sestavin za podbreško potico pridelajo v lokalnem okolju.
A ker priprave in peke v času epidemije ni mogoče izvesti v živo, bodo vsi, ki jih to zanima, lahko postopek spremljali preko videokonferenčnega sistema zoom.
Prijave zbirajo na e-naslov mck-prijava@luniverza.si do 14. ure istega dne, ko poteka delavnica, poslati pa je treba svoje ime, priimek in telefonsko številko. Poslali vam bodo povezavo.
Podbreško potico bosta v kmečki sobi Pr Falent v Podbrezjah pripravljali mojstrici Veronika Aljančič (zmagovalka izbora NAJ potica Dvor - Jezeršek leta 2018) in Marija Štaut (zmagovalka Festivala velikonočne potice - Grad Otočec leta 2019). V zadnjem delu zoom delavnice pa boste lahko zastavili tudi vprašanja.
174
ogledov
Podbreška potica na daljavo
![Podbreška potica na Brdu pri Kranju](/media/img/76/af/46d6606cb3c6c0f84210.jpeg)
Ljudska univerza Kranj, Medgeneracijski center Naklo in Kulturno društvo Tabor Pobrezje bodo prihodnja dva četrtka, 10. in 17. decembra, vsakič ob 17. uri, izvedli kulinarični delavnici z naslovom Podbreška potica.