Gorenjska
861 ogledov

Spet gorelo v Lazah

Ogenj požar
Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje spin 112 so sinoči poročali, da je malo čez 17.30 zagorelo v industrijski coni Laze v Stražišču pri Kranju.

Kot navajajo na strani Spin 112, je zagorelo v zabojniku za nevarne odpadke. Požar so pogasili gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj, PGD Bitnje in PGD Stražišče.

Sinoči so nato okoli 21. ure so na facebooku Prostovoljnega gasilskega društva Bitnje objavili, da so gasilci požar lokalizirali in pogasili.

Iz Policijske uprave Kranj pa so danes, v torek zjutraj, sporočili, da so policisti obravnavali požar na zabojniku z odpadno embalažo in da škoda ni nastala.

Požari v industrijski coni Laze so zelo pogosti, večji je izbruhnil 9. decembra lani na območju podjetja Ekol, ki se ukvarja s predelavo nevarnih odpadkov. Tedaj so zagoreli zabojniki, tovorno vozilo in ostrešje objekta, evakuirali pa so tudi 30 zaposlenih.

Prav zaradi ponavljajočih se požarov so v Lazah namestili alarmne sisteme za javljanje požarov, ki takoj sprožijo gasilsko službo. V Gars Kranj je vzpostavljen tudi 24-urni video nadzor nad industrijsko cono Laze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.