Gorenjska
137 ogledov

Športni vikend na Gorenjskem prinaša tudi zapore cest

Tek štirih mostov, Škofja Loka
Škofja Loka se pripravlja na enega najbolj pričakovanih dogodkov leta, jubilejni 10. nočni Tek Štirih Mostov (T4M), ki bo potekal ta konec tedna. V soboto pa bo po delu Gorenjske potekala tudi kolesarska dirka po Sloveniji.

Letošnje dogajanje ob T4M se bo začel v petek zvečer na Trgu pod gradom, kjer se bodo obiskovalci zabavali na glasbeno-kulinaričnem večeru Diskölökali. Skupina KOKOSY bo z nastopom od 21. do 23. ure poskrbela za živahno vzdušje, DJ Ivanhoe in DJ Tanzeek pa bosta poskrbela za glasbeno spremljavo pred in po glavnem koncertu. Vstopnine na dogodek ni.

V soboto se bo dogajanje preselilo v Sokolski dom na Mestnem trgu 17, kjer bodo potekale vse tehnične aktivnosti. Zjutraj bodo najmlajši tekmovalci opremljeni in pospremljeni na svoje proge, brez merjenja rezultatov, vendar z obilico sladic, ki jih prispeva slaščičarna Unikatno slaščičarstvo. Poseben dogodek bo tudi podelitev priznanj za športnike in mentorje ter pozdrav udeležencem teka Zlata pentljica, kjer bodo prisotni tudi vrhunski športniki in olimpijska maskota Foksi. V plesne ritme bodo obiskovalce zvabili plesalci iz Plesne šole Art.

Vrhunec dneva bo ob 21. uri, ko se bo začel glavni dogodek – 10. nočni Tek Štirih Mostov na 10 kilometrov. Trasa je letos zaradi lanskih poplav nekoliko spremenjena, vendar to ne bo zmanjšalo navdušenja tekačev. Klemen Oman, član organizacijskega odbora, je pojasnil: "Uporabili bomo most na obvoznici, trasa bo potekala po kolesarski in peš poti, kar bo omogočalo tudi neoviran promet." Tek bo pospremilo navijaško vzdušje ob progi. "Na trasi bomo letos postavili še več navijaških con, da spodbudimo tudi vse netekače, da  ustvarijo navijaško vzdušje ob celotni trasi," je dodal Oman.

Prevzem startnih številk bo mogoč v soboto v Sokolskem domu od 8. do 12. ure in od 16. do 21. ure. Pomembno je, da so tekači pravočasni, saj prijave ne bodo možne po 20. uri. Posebna pozornost bo namenjena tudi varnosti z zaporami cest med šolskimi teki in glavnim dogodkom. Za vse obiskovalce bo poskrbljeno z brezplačnim parkiranjem na Kapucinskem trgu ter javnimi in prenosnimi WC-ji.

Po zaključku teka bo na Trgu pod gradom sledila razglasitev rezultatov, druženje ob hrani in pijači pa bo trajalo do zgodnjih jutranjih ur. Glasbeni program bodo popestrili člani skupine JOŠKE V’N, ki bodo poskrbeli za nepozabno zabavo.

Zaradi prireditve bodo v soboto, 15. junija, med 18.15 in 19.30 ter med 21. in 22. uro, zaprte tudi nekatere ceste in ulice v Škofji Loki. Od 18.15 do 19.00 bo zaprta povezava Mestni trg-Blaževa ulica-cesta v Vincarje-parkirišče Nunski vrt-Blaževa ulica-Mestni trg, od 19.00 do 19.30 Mestni trg-Graben-Spodnji trg-Kidričeva cesta-Kapucinski most-Blaževa ulica-Mestni trg, od 21.00 do 22.00 pa Mestni trg-Graben-Spodnji trg-Kidričeva cesta-Cesta talcev-Stara Loka-Podlubnik-Novi Svet-Kapucinski most-Blaževa ulica-Mestni trg-Graben-Puštal-Kopališče-pločnik na Poljanski obvoznica-Suha-Sorška cesta-Stara cesta-Partizanska cesta-Groharjevo naselje-Stara Loka-Cesta talcev-Novi Svet-Kapucinski most-Blaževa ulica-Mestni trg.

 

V soboto na Gorenjskem tudi kolesarska dirka po Sloveni

V soboto, 15. junija 2024, bo potekala 4. etapa kolesarske dirke po Sloveniji, na relaciji Škofljica - Krvavec. Štart bo na Škofljici ob 11. uri, cilj pa na Krvavcu med 14.30 in 15.30. Na cestni trasi, ki bo potekala tudi po določenih krajih Gorenjske, kot so Škofja Loka, Zgornje Bitnje, Kranj in s ciljem na Krvavcu, bodo kratkotrajne mobilne zapore cest. O pretočnosti prometa, zastojih in zaporah na gorenjskih cestah lahko najdete na spletni strani promet.si.

"Vsem udeležencem v prometu svetujemo, v kolikor se boste odpravili na pot, kjer bo potekala kolesarska dirka, da bodite v prometu strpni, previdni in upoštevajte navodila policistov na cestnih trasah, policistov v spremstvu, rediteljev, občinskih redarjev in organizatorja, ki bodo skrbeli za nemoten potek kolesarske dirke. Še posebej prosimo, da upoštevate vsa navodila na popolnih in mobilnih zaporah. Bodite vzorni navijači in navijajte na mestih, ki jih je predvidel organizator, saj boste le tako pripomogli k varni izvedbi prireditve in nemotenem tekmovanju kolesarjev," pa dodajajo na Policijski upravi Kranj.

4. etapa kolesarske dirke po Sloveniji 2024, Gorenjska | Avtor:
4. etapa kolesarske dirke po Sloveniji 2024, Gorenjska | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.