Magazin
33 ogledov

Ali naj pustim otroka pri Babici, d. o. o.?

Že več generacij zaporedoma je Babica, d. o. o., najboljša rešitev za otroke. Žurnal24 main
Številni starši se v času svoje službe in drugih obveznosti odločate za različne oblike varstva za svojega otroka. Ali je otroka primerno pustiti pri starih starših?
Drugačna vzgoja
Babice in dedki imajo drugačen pristop k vzgoji kot vi. Strokovnjaki pravijo, da niso ne boljši, ne slabši, le drugačni so. Res je, da so stari starši popustljivejši, a to niti ni tako slabo. Težava se pojavi le takrat, ko otrok ne ve, kdo je glavni, zato začne izkoriščati nastali položaj in uboga tistega člana družine, ki mu trenutno omogoča vse, kar si želi.

Doslednost pravil
Babice in dedki so strogi pri uri odhoda v posteljo, popustljivi pa, ko so v igri prepovedi in kazni. Če ste starši dosegli, da vas otrok uboga pri odhodu v posteljo, a babici ''dovoli'', da mu pospravi sobo (čeprav ste vi odločno proti), bo otrok menil, da jo je dobro odnesel. V njegovi glavi pa bo nastala zmeda. Otroci potrebujejo pravila in red, zato je doslednost pri vzgoji izjemnega pomena.

Malce popustljivosti mora biti
Kljub vsemu babicam in dedkom dovolite malce popustljivosti – naj malo razvadijo otroka, naj dobijo priložnost popraviti napake, ki so jih storili v času, ko so bili sami starši. Pomislite – ko ste starši polnozaposleni, bi kljub vsemu želeli otroku ponuditi kar največ, a preprosto ne utegnete. Stari starši to lahko delno nadoknadijo, saj z vnuki pogosto preživijo toliko časa, kot vi. Če se dogovorite za osnovna pravila, torej tista, ki se jih nikoli ne sme kršiti, in če se dogovora držijo, težav ne bi smelo biti.

V slogi je moč
Pri vzgoji, v kateri sodeluje več ljudi, je pomembno, da imata tako oče kot mati enak pristop. V nasprotnem primeru nastane zmeda, saj se bodo vmešali stari starši, ki ne morejo biti nevtralni, saj je eden od staršev vseeno njihov otrok. Če pride do prevlade enega, je drugi brez moči. Če boste bolj složni, se bodo stari starši manj vmešavali, vedeti pa morate, da vas ne bodo le slepo ubogali vsakič, ko bodo vskočili in boste potrebovali njihovo pomoč. Poslušajte njihove nasvete, na vas pa je odločitev, kako boste vzgajali svoje otroke. Bistvo vsega je, da imajo pri vzgoji, pri kateri sodeluje več ljudi, glavno besedo starši. Če upoštevate pravila, ne bi smelo biti težav, saj je že več generacij Babica, d. o. o., najboljši servis za otroke, najbolj pomembno pa je, da so prav oni zadovoljni, mar ne?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.