Magazin > Bizarno
57 ogledov

Maček, ki napoveduje smrt

Oscar čaka pred vrati pacienta. Žurnal24 main
Maček Oscar ima prav poseben dar, ki se ga bolniki v domu za ostarele na Rhode Islandu v ZDA bojijo. O mačku je zdaj izšla tudi knjiga.

Oscar je star pet let in zelo nedružaben. Ne potrebuje človeške bližine, ko pa se mu je zahoče, to ne pomeni nič dobrega. Kot trdijo zaposleni v nekem domu za ostarele v ZDA, ima Oscar namreč prav poseben dar. Kadar se stisne k pacientu, bo ta v nekaj urah umrl.

Zdravnik geriater David Dosa Oscarja opazuje že pet let, in kot pravi, se maček le redkokdaj zmoti. V več kot 50 primerih je namreč dokazal, da zares začuti, katera oseba nas bo kmalu zapustila.

Ponori, če so vrata zaprta
Prikupni muc si dneve krajša s sprehodi po ustanovi. Sobe pacientov ponavadi hitro zapusti, če pa se ustavi, so bolniku ure štete. V primeru, da so vrata sobe, v kateri nekdo umira, zaprta, bo Oscar začel paničariti, glasno javkati in praskati po vratih.

Po mnenju Dose Oscar po vsej verjetnosti zazna ketone, organske spojine, ki nastanejo med umiranjem celic.

Medicinske sestre so mačka preizkusile. Položile so ga na posteljo človeka, za katerega so bile prepričane, da bo v kratkem zapustil ta svet. Oscar se ni pustil zmesti. Skočil je s postelje in se odpravil v drugo sobo. Njegova presoja je bila boljša od presoje zdravniškega osebja, saj je druga oseba umrla še isti večer, prva pa čez dva dni.

Zdravniki so tako prepričani v Oscarjeve napovedi, da takoj obvestijo svojce pacienta, ki ga maček obišče. "Ob pacientu bdi. Kdaj pa kdaj skoči ven, a se takoj vrne," še dodaja Dosa, ki je o mačku napisal knjigo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.