Magazin > Bizarno
6 ogledov

Španskim vojakom omejili dostop do spleta

Vojaki med delovnikom ne bodo več mogli spremljati športnih rezultatov. Žurnal24 main
Nova španska obrambna ministrica Carme Chacon, prva ženska na tem položaju, je sprožila val kritik, ko je na generalštabu vojske omejila dostop do spletnih vsebin, namenjenih prostemu času.

Uslužbenci obrambnega ministrstva ter uradniki kopenske vojske, mornarice in zračnih sil med delovnim časom tako ne bodo mogli več gledati spletnih strani s športnimi rezultati ter brati najnovejših novic iz sveta slavnih, horoskopa in drugih zabavnih spletnih vsebin.

"Noseča ministrica z vojaki ravna ko z otroki"
Ukrepi naj bi pomagali preprečiti prezasedenost internetnega omrežja, ki deluje podobno kot omrežja po drugih javnih institucijah in zasebnih podjetjih, trdi ministrstvo. Vojaško združenje Aume pa je ministrico že obtožilo cenzure. "Zdi se, da obstaja težnja, da se z vojaki ravna kot z otroki," je za španski časopis El Pais dejal generalni sekretar združenja Mariano Casado.

Predsednik španske vlade Jose Luis Rodriguez Zapatero je v vojaških krogih požel nekoliko neodobravanja, ko je na čelo obrambnega ministrstva imenoval Chaconovo, ki je ne le ženska, ampak tudi visoko noseča. V Zapaterovi vladi tudi sicer prevladujejo ženske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.