Magazin
213 ogledov

Boljši način, kako ločiti rumenjak od beljaka

jajca, jajce Shutterstock
Uporabnih kuhinjskih trikov ni nikoli preveč. Če radi pečete, vam bo ta prišel še kako prav.

Ločevanje rumenjakov od beljakov res ni težko opravilo, a če pogosto pečete slaščice ali pripravljate domače jajčne rezance, vam bo namig prišel prav.

Za hitrejše ločevanje rumenjakov od beljakov potrebujete dva krožnika (lahko tudi krožnik in skodelico za rumenjake) in prazno plastenko. Najprej jajca ubijte na krožnik, nato plastenko približajte rumenjaku, jo stisnite in rumenjak posrkajte vanjo.

Postopek pa ni le zelo preprost, ampak tudi hiter. Kako hitrejše je ločevanje rumenjakov od beljakov po takšnem postopku v primerjavi s klasičnim postopkom, preverite v zabavnem videu, kjer rumenjake od beljakov petih jajc ločijo v le 52 sekundah.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.