Magazin > Film & Glasba & TV
58 ogledov

Je tudi vaš dežnik lahko balon?

Moj dežnik je lahko balon Gledališče Glej
Po včerajšnji deževni osvežitvi, danes ob 10. uri z dežnikom poletite med obake proti sončnemu Gledališču Glej.

Zgodba o deklici, ki z dežnikom poleti v svoj svet domišljije, govori o osamljenosti, ki jo tudi otroci žal zelo dobro poznajo in opozarja starše, da čim bolj prisluhnejo svojim otrokom.

Predstava izhaja iz konfliktne situacije med starši in deklico, ki je izgubila žogo. Deklica se pred dežjem očitkov odmakne v svoj domišljijski svet, v katerem skozi igro in skozi svoje oči predeluje ta dogodek. V tem svetu oživi tudi njena najljubša igračka (punčka Jelka), s katero se deklica poistoveti in odleti v svet domišljije, kje se lahko zgodi, karkoli si zaželi.

Ajda Rooss je zgodbico o deklici Jelki vpela v otroško igro, ki omogoča pogosto delitev vlog in nenehno prepletanje igre živega igralca (otroka) in lutke (igrače, s katero se otrok poistoveti). Ker gre za otroško igro, uprizoritev lahko tolerira prekrške proti načelom logike in realnosti, vse to pa lahko služi za stopnjevanje mikavnosti in ljubkosti.

Cena vstopnice je 7 evrov, za dijake, študente in upokojence 5, brezposelni z dokazilom pa imajo prost vstop. Blagajna se odpre eno uro pred začetkom predstave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.