Magazin > Film & Glasba & TV
92 ogledov

Matej ali Vlasta? Danes odloča Slovenija!

Kmetija
1/2
Nada Černič Cvetanovski
V finalu resničnostnega šova Kmetija išče lastnika sta Matej Drečnik in Vlasta Povšnar.

V začetku avgusta se je 12 tekmovalcev vselilo na kmetijo na robu sevniške občine. Po desetih tednih trdega dela, joka in veselja se bo danes šov končal in izvedeli bomo, kdo bo postal novi lastnik 12 hektarjev velikega posestva.

Enega finalista določili izpadli tekmovalci

Medtem ko je osem tekmovalcev izpadlo po dvobojih, so Vesno Krajnc Franc izločili kandidati, ki so se ta teden vrnili na kmetijo. Proti njej so glasovali vsi, razen Valerije, Simona in Damjana. Neposredno v veliki finale pa so izpadli tekmovalci poslali povratnika Mateja Drečnika, ki si je po uspešno opravljeni dnini za 30 cekinov kupil imuniteto (vstop v 10. teden), kar mu očitno niso zamerili. O tem, kdo bo drugi finalist, pa je včeraj odločala spretnost, v kateri sta se pomerila Vlasta in Dare. Daretova taktika je temeljila na utrujanju sotekmovalke, a mu to ni uspelo. Vlasta mu je iztrgala kraguljčke in se uvrstila v finale.

Matej in Vlasta pa se danes ne bosta pomerila v dvoboju, ampak bo o njuni usodi odločala Slovenija.

Matej si želi lastne kmetije

29-letni Matej Drečnik prihaja iz Cerkelj ob Krki. Po izobrazbi je kuhar, veliko izkušenj pa ima tudi s kmetovanjem, saj je skupaj s sedmimi brati odraščal na kmetiji. Če osvoji kmetijo, bi na njen ustvaril kmečki turizem.

Vlasta bi gostom ponujala mir

Vlasta Povšnar prihaja iz Šentjurja in je mati treh hčera. 46-letnica je po izobrazbi tekstilni tehnik. Nekoč je že živela na kmetiji, ki jo sedaj z bivšim možem prodajata. Če postane lastnica kmetije, bo iz nje naredila zatočišče za ženske, ki jim usoda ni bila naklonjena.

Komentarjev 1
  • katty 14:15 11.december 2011.

    Ahaha. Zanimivo, z bivšim možem je lastnica kmetije, ki jo prodaja. A ni že to logično, da se tudi te kmetije ne bo vzdržala in jo bo oddala drugim. Tko da sploh ne vem, zakaj se je prijavila na ta ...prikaži več šov, saj si te kmetije sama ne želi niti se je ne zasluži.