Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Netopirjev signal se bo znova pojavil

Režiser Christopher Nolan napoveduje zanimivo nadaljevanje legendarnega Batmana. Žurnal24 main
Prvih šest minut nove uspešnice, imenovane Črni vitez, predstavi Heatha Ledgerja v vlogi Jokerja, ki v tokratnem filmu predstavlja višek vizualne napetosti.

Črni vitez, nadaljevanje uspešne franšize Batman, je bil posnet v delih, kjer so uporabljali kamere Imax, kar je bila hollywodska prva in kreativna ideja režiserja Christopherja Nolana, ki je posnel že prvi del znamenite akcije Batman Begins.

Uvod je posnet v 70-milimetrskem formatu, medtem ko je bil preostali film sneman v 35-milimetrskem formatu Imax. Razlika v obeh formatih se v gledališču ne opazi, ostremu očesu pa se razlika pokaže v malo manj kakovostni sliki. V začetnem šestminutnem prizoru skupina roparjev s klovnovskimi maskami vstopijo v banko, da bi izvedli načrtovani rop, vendar se stvari nepričakovano zasukajo.


Obraz legendarne ikone filmske industrije. © AFP

 
Slika 35-milimetrskega formata prikazuje globino in jasnost, kar izvrstno predstavi prvi pogled na hladnega Ledgerjevega Jokerja. Nolan ta moment opisuje takole: "Ko ugledaš ta nenavadni obraz, si lahko v istem trenutku zamisliš njegov zadah. Predstavlja osebnost, ki te takoj prevzame in se poda njegovemu videzu. Moment je grozljiv, kakršen tudi mora biti." Kar se tiče akcijskih prizorov, pa pravi: "Ko tekmuješ in skačeš, ugotoviš, kako nepremagljiv je lahko slikovni prikaz. To me popelje v čas otroštva, ko smo spremljali filme, ki so bili veliko večji in pomembnejši od življenja."

Črni vitez, kjer kot glavni igralec nastopa Christian Bale , je bil posnet v Chicagu in Veliki Britaniji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.