Magazin > Film & Glasba & TV
288 ogledov

Raay: To je tako grdo in nagnusno

Ema 2014 Saša Despot
Glasbenik Aleš Vovk - Raay nevoščljivcem sporoča: "Naj si drugi mislijo in naj komentirajo, kar hočejo. Pred mano je svetla prihodnost."

Na Danskem nas bo zastopala pesem Spet/Round and Round, za katero je glasbo in aranžma napisal Raay, besedilo pa Tinkara Kovač, Hannah Mancini in Tina Piš.

Raay je bil zmage tako vesel, da je po Emi od ganjenosti zajokal. "Glasba je zame nekaj zelo čustvenega, čeprav mnogi menijo, da jo jemljem zelo industrijsko. Saj jo, a zanimajo me le pesmi, ki pridejo do ljudi. Tudi to je umetnost. Bal sem se, da bo Spet/Round and Round prezahtevna za ljudi. Nisem vedel, kako jo bodo sprejeli. Pomembno je bilo le to, da sva bila s Tinkaro z njo zadovoljna. Očitno je bilo to pravo merilo," je za Žurnal povedal Raay in dodal, da je moral v zadnjih letih o sebi poslušati veliko negativnih komentarjev. "Nekateri so mi očitali, da so moje pesmi uspešne, ker sem z radijskimi postajami dogovorjen, da jih vrtijo. Neumnosti," je izdal Raay in dodal, da so bile njegove solze po Emi rezultat vsega, kar se je dogajalo pred prireditvijo, in tudi tega, kar se bo še zgodilo. "Zgodilo se bo nekaj, kar je še večje od zmage na Emi. Povezano je s tujino, a tega še ne smem razkriti."

Razočaran nad razmišljanjem Slovencev

Kot smo poročali, sta se po Emi Raay in Miša Molk sprla. Molkovi namreč ni bilo všeč, da je Raay skladbo pretekli teden poslal Tini Maze, ki jo je na Twiterju nato javno pohvalila. "Da dobim odziv, lahko pesem pošljem komurkoli. Sploh pa nekomu, ki nima zveze z glasbo," se brani Raay, ki se ga očitki drugih ne dotaknejo več, ga pa mišljenje določenih ljudi kljub temu moti. "Pred Emo tega nisem hotel povedati javno, da ne bi kdo rekel, da se komu prilizujem. Ko že omenjate Mišo Molk, naj povem, da sem zelo razočaran nad razmišljanjem Slovencev. To veliko lažje razložim na primeru drugih. Vzemimo Ulo Furlan, ki je odlična voditeljica, a so se nanjo kljub temu zgrnili komentarji, da ji je uspelo le zato, ker je njena mama Miša Molk. To je tako grdo in nagnusno. Na jok mi gre, saj imamo veliko nadarjenih ljudi. Ljudje se ne zavedajo, da takšno mišljenje človeka omejuje," pravi Raay, ki vsem nevoščljivcem sporoča: "Naj si drugi mislijo in naj komentirajo, kar hočejo. Pred mano je svetla prihodnost. Stavim s komerkoli."

Komentarjev 8
  • rogixl 19:51 10.marec 2014.

    Raay in Ula le tako naprej. Na mladih je prihodnost. Z uvrstitvijo na Eurosongu se ni treba obremenjevati. Tam ne bomo nikoli zmagali, se pa lahko predstavimo v najboljši luči.

  • 1111 19:44 10.marec 2014.

    ...gay parada imenovana euro song je že vnaprej določen scenarij!! ...zakaj se MM udeležuje, ve ona zelo dobro!...da je nek mulc napihnjen, porivan naprej vam je jasno zakaj in od kod ? ...ne še? Ema in Eurosong nista ...prikaži več omembe vredni...ne se obremenjevat s tem...

  • depresija 17:42 10.marec 2014.

    PS: EMA in Evrovizija je pa tak bulšit, da res ne vem, zakaj se sploh to še gremo.. Pa da vas je tolk, k to še gledate...