Magazin > Film & Glasba & TV
30781 ogledov

V šovu mama znane Slovenke, ki je trenutno v velikem sporu z bivšim

dragica marta Sternad Kenda Planet TV
Kot prva je kuhala Dragica Marta Sternad Kenda.

Nov teden, nova kuharska peterica. Tokrat je ekipa oddaje Večerja za 5: Na deželi obiskala Gorenjsko. najprej so se ustavili pri Dragici Marti Sternad Kenda, ki je svoje goste razvajala s pravljičnimi jedmi, ki jim je nadela slikovita imena, kot je Popajev eliksir.

Povabljencem je najprej postregla s špinačno juho, sledil je zajčji golaž z zelenjavo v testu, za konec pa so se posladkali s sadjem na sadnem biskvitu.

Dragica pa svojih gostov ni razvajala le s kulinariko. Najprej jim je podarila monografijo okteta z Bleda, nato pa jih je odpeljala na vrt, kjer so ga njeni gostje tudi v živo spoznali. Prislužila si je 37 točk.

Se vam je 69-letna magistrica sociologije zdela znana? Dragičina hčerka je Jerca Legan, o kateri se trenutno veliko piše, saj se ločuje od Milana Cvikla. 

 "V tistih časih, ko je bila Jerca otrok, ni bilo lahko biti mama samohranilka, saj nam družbeno okolje v 80. letih prejšnjega stoletja ni bilo naklonjeno. Nenehno sem se morala dokazovati, kar je bilo po svoje zelo naporno. Tudi socialno sva se težko prebijali, a imeli sva druga drugo z veliko ljubezni, ki naju je opogumljala. Jerca je hitro zorela in zato razumela najin položaj, saj je že pri enajstih letih začela služiti svoj denar, ko je med popoldanskim prostim časom inštruirala vrstnike. V srednji šoli je ob večerih stregla za točilnim pultom v znanem mestnem lokalu. Na fakulteti pa si je služila denar kot hostesa in fotomodel, dokler ni začela ustvarjati v svojem poklicu kot mlada novinarka," je za Njena.si nekoč povedala Dragica, ki ima s hčerko zelo lep odnos. 

Komentarjev 1
  • Ender3 13:20 03.oktober 2023.

    Bedni žurnalizem v polnem sijaju tega avtorja..