Magazin > Lepota & telo
875 ogledov

Ali veste, kako hraniti kruh pri visokih temperaturah?

Kruh, peka, pečenje Pexels
Ti nasveti vam bodo zagotovo pomagali.

Kruh je živilo, ki ga gospodinjstva kupujejo vsak dan. Vse več kruha pa zaradi kratkega roka uporabe konča med odpadki. Da bi to preprečili, je treba vedeti, kako pravilno shranjevati kruh. Strokovnjakinja za hrano Sophie Truman pravi, da je v vročih dneh kruh najbolje shraniti v platneni vrečki. Ko je kruh izpostavljen vlažnemu ali toplemu okolju, se razvije plesen, kar predstavlja tveganje za ljudi z dihalnimi težavami in alergijami.

Če je kruh sveže pečen, ga ne smete shranjevati v nepredušni vrečki, saj ne more dihati. “Dati ga morate v platneno vrečko ali košaro za kruh,” je pojasnila. Sophie poudarja, da hladilnik dejansko pospeši proces nastajanja plesni zaradi procesa retrogradacije, ki povzroči kristalizacijo molekul škroba pri nižjih temperaturah.

Boljša možnost kot hlajenje je zamrzovanje, ki lahko kruh ohrani svež do nekaj dni. Kruh pred uživanjem pustimo odmrzniti, za hrustljavo strukturo pa ga ponovno pogrejemo v pečici.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.