Magazin > Lepota & telo
24 ogledov

Kmalu na voljo zdrava pica

pica Shutterstock
Ljubitelji italijanske pregrehe se boste pice lahko lotili brez kančka slabe vesti, saj bo kmalu na voljo zdrava pica, ki pa ne bo zaradi tega nič slabšega okusa od običajne.

Je pica lahko zdrava?

Če gre verjeti škotskemu nutricionistu Miku Leanu z Univerze v Glasgowu in podjetniku Donnieu Macleanu, je odgovor pritrdilen. S skupnimi močmi sta spekla pico, ki je vsem nejevernim Tomažem zaprla ali bolje rečeno napolnila usta, saj je prehransko uravnotežena po priporočilih prehranskih strokovnjakov.

Po prehranskih priporočilih

Razočarana nad nezdravo prehrano sta se odločila, da bosta tradicionalno pico spremenila v "super" pico, ki bo okusna in obenem zdrava. Njuna pica tako vsebuje 30 odstotkov dnevno priporočenih kalorij, beljakovin, ogljikovih hidratov, vitaminov in mineralov, vsebuje pa zelo malo soli. "V tem grmu tiči zajec," boste dejali, "polna zdravja, a brez okusa!" Ne bo držalo! V pici sta obdržala vse osnovne sestavine, dodala pa sta nekaj izboljšav. Paradižnikovi omaki sta dodala omako iz rdečega popra, v testo pa sta vmešala zdrave alge.

Preverila ponudbo

Preden sta se lotila zdravega recepta, pa sta pod drobnogled vzela najbolj prodajane pice iz petih vodilnih verig supermarketov na Škotskem. Ugotovila sta, da nobena od pic ni ustrezala načelom zdrave in uravnotežene prehrane. Zato sta se odločila, da izdelata zdravo pico. Pica bo prav kmalu na voljo v britanskih supermarketih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.