Magazin > Lepota & telo
120 ogledov

Največji moški modni grehi

Fantje, možje in gospodje – tole je mogoče praktično, a je popolnoma ASEKSUALNO! Žurnal24 main
Elegantni čevlji in bele nogavice, ki kar skačejo izpod prekratkih hlač, so največji moški modni greh. A vsekakor ne edini. Kje torej moški najraje modno grešijo?

Zdi se, da moški oblečejo vse, kar jim pride pod roke, da o slogu in skladnosti sploh ne razmišljajo in da je zanje važno le, da jim je v izbranem oblačilu udobno. Elegantni čevlji in bele nogavice, ki pokukajo izpod prekratkih hlač, pa prav gotovo niso njihov edini modni spodrsljaj.

Barva nogavic

Bele nogavice, ki skačejo izpod obleke, so največji modni greh. Zapomnite si, da so te dovoljene le za šport! Nogavice se morajo ujemati z barvo obleke ali srajce. K obleki obujte tanke, dobro izbrane enobarvne nogavice, medtem ko se k sproščenemu videzu s kavbojkami podajo tudi bolj živahne, pisane nogavice. A tudi tu manjša previdnost ni odveč. Nogavice z likom Snoopyja bodo na 50-letnem gospodu videti predvsem smešne. Da ne govorimo o nogavicah v kombinaciji s sandali ...

Samo drobna packa
Srajca, ki jo krasi majhna mastna packa, najverjetneje ne bo imela velikega vpliva na razplet poslovnega sestanka, medtem ko jo na romantični večerji ne bo spregledala skoraj nobena ženska. Če se vam zgodi, da vam na srajco, kravato ali suknjič kapne malo kosila ali večerje, se poskusite madeža znebiti. Če vam to ne uspe, a se vam že mudi na nov sestanek ali pomembno srečanje, se spotoma ustavite v trgovini in preprosto kupite novo srajco.

urkel_not

Bi bili radi Urkel?

 
Velikost je pomembna
Potrudite se, da je obleka, ki jo nosite, prave velikosti. Preozke, predolge ali prekratke hlače, ki so videti, kot da ste jih prerasli že v puberteti, bodo težko pustile dober vtis. Tudi višina pasu je pomembna. Hlače naj se zapenjajo v višini medenice, nikakor pa ne smejo segati skoraj do prsi ali biti prenizke. Ali ste vedeli, da z napačno izbiro kravate lahko optično popolnoma spremenite razmerje vašega telesa? Kravata naj seže do pasu, na najširšem delu pa ne sme biti ožja od osmih centimetrov.

Čevlji
Vsi moški, ne samo tisti v oblekah, bi morali nositi čiste in ne pohojene čevlje. Ste že kdaj opazili, da ženske velikokrat moške pogledajo prav v čevlje? Morda se vam ne zdi pravično, a veliko žensk si prvi vtis o moškem naredi prav na osnovi čevljev. Zato pred odhodom na zmenek čevljem privoščite malo nege.

Barve in vzorci
V poslovnem svetu velja pravilo manj je več. Če torej spadate med moške, ki se med barvami in vzorci ne znajdejo prav dobro, se raje odločite za preverjeno kombinacijo in izberite enobarvne kose oblačil. Klasična poslovna obleka je siva, medtem ko k formalni poslovni kombinaciji spadata bela ali svetlomodra srajca z ne preveč vpadljivo kravato. Če ste radi opazni, lahko izberete bolj živahno kravato s črtami, na pisane vzorce ali na like risanih junakov pa raje pozabite.

Modni dodatki
Pas je glavni in osnovni moški modni dodatek. Pas, namenjen izbranim oblekam, mora biti tanek in lahek. Velike metalne sponke, še posebno takšne z raznimi motivi, lahko delujejo zelo smešno, zato raje izberite klasičen, nevpadljiv pas, ki se barvno poda k čevljem. Seveda si pri sproščenem videzu lahko privoščite več. H kavbojkam lahko kombinirate bolj modne pasove z večjimi sponkami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.