Magazin
23 ogledov

Ljubljana dobila še županjo

minicity
1/5
Žurnal24 main
Odprli so otroško mesto Minicity Ljubljana.

V njem otroci stopijo v čevlje odraslih in skozi igro na zabaven način spoznavajo različne poklice in se učijo o svetu, ki jih obkroža. Kreativno otroško mesto Minicity Ljubljana je slovesno odprla njegova županja Živa skupaj z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in Jožetom Mermalom, predsednikom uprave BTC, kjer Minicity tudi domuje.

Da je kreativno otroško mesto Minicity Ljubljana velika pridobitev za Ljubljano, je poudaril župan Janković, saj je "izkustveni in učni prostor, v katerem otroci skupaj s svojimi starši na zabaven način pridobivajo uporabna življenjska znanja, ki jim bodo pomagala odrasti v odgovorne potrošnike in meščane. Zato tudi Snaga Ljubljana, JP Vodovod–Kanalizacija, Ljubljanski potniški promet, ki so del Javnega holdinga Ljubljana, in Javni zavod Živalski vrt Ljubljana sodelujejo v mestu in otrokom na primeren način predstavljajo svoje dejavnosti in jih med drugim spodbujajo k zmanjševanju nastajanja odpadkov, varčni rabi pitne vode, odgovornem ravnanju z živalmi ter jih seznanjajo s prednostmi uporabe mestnega potniškega prometa."

Županja mesta Minicity Živa je otrokom – meščanom kreativnega otroškega mesta obljubila, da se bodo skupaj zabavali in se veliko novega naučili, "staršem pa pokazali, kaj vse otroci zmoremo in znamo!" Pri igri, ki je sledila nocojšnjemu slavnostnemu odprtju mesta, so se ji pridružili tudi otroci številnih znanih podjetnikov.

Otvoritve kreativnega otroškega mesta Minicity Ljubljana so se udeležili tudi vodilni predstavniki 31 slovenskih in tujih podjetij ter javnih ustanov, ki soustvarjajo otroško mesto. Ekipa kreativnega otroškega mesta Minicity pa je program popestrila tudi s plesno-pevskimi presenečenji tako za odrasle kot za otroke.

Minicity Ljubljana je odprt vsak dan v tednu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.