Magazin
56 ogledov

Poškodovane tačke obujte v copatke

kuža Shutterstock
Sol, zmrznjen sneg in led poškodujejo blazinice in tačke vaših kužkov – zaščitite jih.

Igranje in tek po zmrznjenem snegu ter ledu hitro pustita posledice v obliki ureznin na pasjih blazinicah in tačkah. Te so običajno videti huje, kot v resnici so, saj pogosto močno krvavijo. V tem primeru najprej ustavite krvavitev.

Prva pomoč pri manjših poškodbah je spiranje s fiziološko tekočino (če je nimate, lahko tudi z vodo), razkuženje rane in zaščita s povojem, ki naj ne bo pretesno nameščen. Priporočljivo je, da med prste namestite vato, kar preprečuje nastanek vnetij, rano pa naj dokončno oskrbi veterinar. Težava nastane, ko je treba s psom spet ven na sneg in sol, ki rano draži. Pred sprehodom jo dobro povijte in preprečite vdor vlage, psu pa lahko kupite tudi ustrezne copatke. Najboljše pa je preprečiti poškodbe.

Mastna krema za zaščito na sprehodu

Na Pticarji.si priporočajo, da pred sprehodom pasje tačke namažete s posebnimi balzami, lahko tudi z nestrupenimi mastnimi kremami za ljudi. Tačke po vsakem sprehodu po soljenih tleh nujno sperite s tekočo vodo.

Komentarjev 2
  • BUČKO 12:04 17.november 2011.

    vsaka bolje založena trgovina im čeveljčke. V mr Pet jih imajo sigurno. Drugače pa jih naroči preko neta.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 10:49 15.november 2011.

    In kje naj kupim psu cevlje za zunaj? Sem jih iskal v vseh moznih trgovinah po ljubljani in nikjer nimajo. Imajo le en mehke, tanke copate, ki so povrh vsega se tako dragi da te srat prime.