Magazin
46 ogledov

Praznični vaflji

Vzemite si minutko več in vaflje lepo okrasite. Žurnal24 main
Za bolj kaloričen zajtrk lahko ta konec tedna pripravite okusne vaflje, ki bodo spečeni v le nekaj minutah, prste pa si boste oblizovali še ure in ure.

Za približno 16 kosov boste potrebovali naslednje:

  • 150 g masla,
  • 2 večji žlici medu,
  • 4 jajca,
  • 300 g jogurta,
  • 400 g moke,
  • žličko pecilnega praška,
  • naribano lupinico neškropljene pomaranče,
  • ščepec soli, cimeta in mletega kardamoma,
  • 50 g rozin
  • 50 g sesekljanih orehov,
  • 200 ml jabolčnega soka,
  • sladkor v prahu s cimetom za posip.

Priprava
Maslo in med stepajte 1 minuto z električnim mešalnikom na najvišnji stopnji. Ločite beljake in rumenjake.

Rumenjake in jogurt vmešajte v penasto maso. Moko zmešajte s pecilnim praškom, pomarančno lupino, soljo, začimbami, rozinami in orehi ter umešajte v testo. Na koncu dodajte še jabolčni sok.

Iz beljakov pripravite trd sneg in ga umešajte v testo.

Segrejte pekač za vaflje in jih specite drugega za drugim. Pečejo se približno 4 minute, toliko, da zlato porjavijo.

Potresite jih s cimetovim sladkorjem v prahu, lahko pa koga še bolj presenetite in vaflje obložite s sadjem, smetano, morda tudi s sladoledom, in jih prelijte s sladkim grehom.

Dober tek!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.