Za azijsko razvajanje kot predjed ali prilogo k rižu ponudite pikanten tofu v čilijevi marinadi.
Potrebujete:
- 500 g tofuja
- 3 rdeče čilije
- 125 ml arašidovega olja
- 2 stroka česna
- čajno žličko nastrganega ingverja
- limeto
- žličko ribje omake
- žlico rjavega sladkorja
- olje za cvrenje
Priprava:
- Čili sesekljajte na poljubno velike koščke, en čili lahko narežete tudi na tanjše trakove. Tofu narežite na manjše koščke. Česen zdrobite in sesekljajte, stisnite limetin sok.
- V keramični posodici dobro zmešajte vse sestavine (razen olja za cvrtje), tako da bodo koščki tofuja dobro prekriti z marinado. Posodico pokrijte s plastično folijo in jo vsaj štiri ure, najbolje pa čez noč, marinirajte v hladilniku.
- V vok vlijte malo olja, ga segrejte na visoki temperaturi in v njem postopoma pecite nekaj koščkov tofuja. Pecite jih okoli dve minuti oziroma toliko časa, dokler ne postanejo zlato rjavo zapečeni.
- Ponudite še vroče kot okusno predjed ali kot prilogo k rižu.
Dober tek!