Magazin
31 ogledov

Tofu s čilijem

Lahko jo pripravite kot prilogo k rižu. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Za azijsko razvajanje kot predjed ali prilogo k rižu ponudite pikanten tofu v čilijevi marinadi.

Potrebujete:

  • 500 g tofuja
  • 3 rdeče čilije
  • 125 ml arašidovega olja
  • 2 stroka česna
  • čajno žličko nastrganega ingverja
  • limeto
  • žličko ribje omake
  • žlico rjavega sladkorja
  • olje za cvrenje


Priprava:

  • Čili sesekljajte na poljubno velike koščke, en čili lahko narežete tudi na tanjše trakove. Tofu narežite na manjše koščke. Česen zdrobite in sesekljajte, stisnite limetin sok.
  • V keramični posodici dobro zmešajte vse sestavine (razen olja za cvrtje), tako da bodo koščki tofuja dobro prekriti z marinado. Posodico pokrijte s plastično folijo in jo vsaj štiri ure, najbolje pa čez noč, marinirajte v hladilniku.
  • V vok vlijte malo olja, ga segrejte na visoki temperaturi in v njem postopoma pecite nekaj koščkov tofuja. Pecite jih okoli dve minuti oziroma toliko časa, dokler ne postanejo zlato rjavo zapečeni.
  • Ponudite še vroče kot okusno predjed ali kot prilogo k rižu.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.