Magazin
11689 ogledov

Umrla je zvezda Vojaka Ryana, Črnega jastreba ...

Tom Sizemore FameFlynet
Umrl je igralec Tom Sizemore. Star je bil le 61 let.

Poslovil se je ameriški igralec Tom Sizemore, zvezda filmov, kot sta Reševanje vojaka Ryana in Sestreljeni črni jastreb. Veliko sled so pustile tudi njegove vloge v filmih Rojena morilca, Pearl Harbour in Vročica. 

Sizemore je umrl potem, ko je 18. februarja padel v komo zaradi možganske anevrizme. 

Njegovi zdravniki so družini takoj razložili, da so za zvezdnika mnogih filmskih hitov storili vse, kar je bilo v njihovi moči in da je njegovo življenje v božjih rokah. Družini so tudi predlagali, da 61-letnika odklopijo od aparatur, ki so ga ohranjale pri življenju, je potrdil Tomov predstavnik za stike z javnostjo.

Sizemore je oče dveh sinov, rodil se je v delavski družini v Detroitu. V preteklosti je zaradi odvisnosti od drog in alkohola redno polnil tabloide. Da bi se izognil skušnjavi, se je celo preselil iz centra Los Angelesa v predmestje mesta. Leta 2013 je o odvisnosti pisal v svojih spominih "By Some Miracle I made it Out of There", v katerem je mnogo žalostnih zgodb o poskusih samomora, prekomernih odmerkih in življenju na ulici.

Med drugim naj bi ga igralec Robert De Niro nekoč postavil pred izbiro, ali ga prijavi policiji zaradi posedovanja heroina, ali pa se spravi v rehabilitacijski center. Tudi režiser Steven Spielberg mu je dal ultimat, da ga bo med snemanjem Vojaka odpustil ob prvem znaku zlorab in da bo celoten film še enkrat posnel brez njega.  

Leta 1997 so ga aretirali zaradi napada na takratno ženo Maeve Quinlan, s katero se je čez dve leti ločil. Leta 2003 pa je bil obsojen na šest mesecev zaporne kazni zaradi napada na takratno dekle Heidi Fleiss. Na njej je tudi ugašal cigarete, piše BBC. 

Kasneje je priznal, da so takrat njegovo življenje vodili osebni demoni. "Imel sem hišo, vredno več milijonov, imel sem porscheja, imel sem restavracijo, v kateri sva bila solastnika z Robertom De Nirom. Zdaj nimam popolnoma nič," je zapisal v avtobiografiji iz 2013.

Reševanje vojaka Ryana | Avtor: DreamWorks Pictures DreamWorks Pictures

Tom Sizemore Magazin Tom Sizemore v kritičnem stanju tom sizemore Magazin Tom Sizemore: Njegovi zdravniki zanj nimajo več upanja

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1