Magazin > VIP
16635 ogledov

Hudo bolna Anita Ogulin do solz ganila znanega Slovenca

Anita Ogulin Facebook
“Radi te imamo,” ji je povedal v solzah.

Trenutno poteka dobrodelna akcija Deželak Junak, s katero radijski voditelj Miha Deželak že deseto leto zapored zbira sredstva za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin. Miha v ta namen s kvadrociklom kolesari po Sloveniji, na poti mu družbo delajo številni znani Slovenci in Slovenke, opravlja pa tudi različne izzive, s katerimi povečuje znesek na dobrodelnem računu. Pri tej dobrodelni akciji pa prvič po devetih letih ne bo sodelovala znana humanitarka in prostovoljka Anita Ogulin, ki se na Onkološkem inštitutu bori za življenje. 

Ogulinovo sta na Onkološkem inštitutu obiskala Denis Avdić in Jana Morelj ter ji predvajala posnetek, ki ga je zanjo posnel Deželak. "Anita, živjo. Rad bi strnil par misli en dan pred akcijo. Jutri gremo mi spet na pot, da naredimo še eno lepo akcijo za naše otročke, kot jim ti vedno rečeš. Da jih pošljemo čim več na morje. Moje misli pa so jasno tudi pri tebi. Vseh devet, lahko rečem kar deset smo super sodelovali. Ti si bila mama tem otrokom. Tudi meni si ves čas stala ob strani, letos pa razumem, da ne moreš biti z nami, zato tudi mi vse pozitivne misli pošiljamo k tebi. Zdaj se moraš boriti zase in prav je tako. Se postaviti zase in stati trdno na nogah, da boš zdrava in da bomo naslednje leto spet vse to počeli skupaj. V vsakem primeru, v naših srcih si, z nami si. Tako mamo si vsak želi, ampak je marsikdo žal nima. Radi te imamo Anita, zborbaj in upam, da se kmalu vidimo, ” je povedal Deželak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RADIO 1 (@radio1slo)

Anito je posnetek ganil. "Kaj naj vam rečem drugega kot ... Hvala za vseh devet let. Hvala za deseto leto. Hvala za še več let. Jaz sem ponosna na vas. Jaz vas imam rada. Jaz bi se zdaj zjokala, pa sem sklenila, da bom malo bolj trdna, kot sem sicer. Zato, ker vem, kakšno zgodbo boste naredili in vem, kaj boste otrokom tudi letos omogočali,” mu je odgovorila humanitarka, ki je bila iskreno vesela čudovitega šopka, pravljice in filma o Deželaku Junaku.

Ogulinovi so pred dvema letoma diagnosticirali kronično levkemijo in mnogocelični limfom B. Kot je v preteklosti dejala za Žurnal24, je prve simptome občutila že okoli petdesetega leta, kar je pripisala hormonskim spremembam. "Vedela sem, da je vame lezla neka bolezen, vendar sem jo ignorirala. Nisem si želela priznati, da je z menoj nekaj narobe," je povedala takrat. 

Avdiću in Moreljevi je razkrila, da je bila ‘že zelo na drugi strani’. “Vsak dan šteje. Rada živim. Nimam projekta smrti. Če pa ne, je moje življenje dokončno uresničeno. Živela sem za druge, rojena sem bila za druge. Tudi sama sem polno živela,” se je sprijaznila Ogulinova.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Grof 23:28 07.junij 2024.

    Gospe Aniti iz srca želim vse dobro, saj drugače ne mora bit, a ta vrabec Avdič utika kljun, vedno tam, kjer najbolj boli, to se mi zdi narobe, sam ji v ničemer ne želim slabo, samo gospa potrebuje mir in ...prikaži več sočuje in umirjene ljudi okoli sebe,

  • Pierre 12:25 07.junij 2024.

    Zakaj se je treba vtikati v hudo bolne ljudi????

  • Aqua 12:06 07.junij 2024.

    Kot čistokrvna Slovenka mi ni v redu kako se ti grof opredeljujes. A ce bi bil pa kateri od tvojih bi ga koval v nebo. V Jano se nisi vpiknil.kot tudi v Deželaka ne. Kaj ti je on storil. So ...prikaži več dobri in so slabi povsod. A ti di mogoce vec prispeval za otroke kot on.? Gospa Anita se je verjetno strinjala s tem. Ni lepo, ni. Gospe dobri duši Aniti pa čimprejšnje okrevanje.