Magazin > VIP
3972 ogledov

Izpuščaji, stiskanje v grlu, naša pevka komaj zvozila dan

Uroš in Tjaša Anja Mljač
Projekt izpeljala kljub hudi alergijski reakciji.

Uroš in Tjaša, ki sta februarja letos do zadnjega kotička napolnila Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, sta svoje oboževalce danes razveselila z novim videospotom za skladbo Letela, ki jo imetniki njunega drugega albuma Steklasika že dobro poznajo. "Za nama je res plodno glasbeno obdobje. Ob koncu prejšnjega leta sva v svet poslala svoj drugi album Steklasika, ki so ga poslušalci res lepo sprejeli. 9. februarja sva v razprodanem Cankarjevem domu želje zaokrožila v veliko celoto s koncertom, katerega nikoli ne bova pozabila," povesta Uroš in Tjaša, ki sta po glasbeno-romantičnem spektaklu v Cankarjevem domu že napovedala njegovo nadaljevanje.

"5. in 6. septembra prihajamo z istim programom koncerta, kot smo ga imeli v Cankarjevem domu, isto razširjeno glasbeno zasedbo, vizualnimi in drugimi efekti v Poletno gledališče Studenec, tako da boste vsi, ki do svojih vstopnic februarja niste pravočasno prišli, septembra lahko to tudi v živo doživeli. Prvi ponovitveni koncert (6. septembra) je bil sicer razprodan v 11 urah, za drugega pa je še nekaj vstopnic na voljo. Da pa bomo lažje zdržali do septembra, bo koncert iz Cankarjevega doma že 5. julija ob osmi uri zvečer predvajan na TV SLO 1," dodata Uroš in Tjaša, ki pa ju pred septembrom čaka še delovno poletje.

"Poročno sezono sva že dodobra otvorila, najine sobote so že 9 let delovne in čez vikende prevoziva več sto kilometrov. To je najina služba in zelo sva hvaležna, da lahko delava to, kar delava najraje. Vsaka poroka je edinstvena in počaščena sva, da lahko toliko poročnim parom zapojeva na njun najlepši dan. Poleg porok pa naju poleti čaka tudi kar nekaj koncertov z najinim bandom. Kljub delovnemu poletju pa bomo z družinico našli čas za nekajdnevne morske in gorske oddihe," dodata. 

"V mesecu maju se ne rojevajo samo nove ljubezni in poroke, temveč tudi novi videospoti za prihajajoče poletje. Zunaj je ravno prav toplo in narava nas že spominja na poletje. Tudi mi smo s snemalno ekipo izkoristili čudovito kuliso morja in podeželja, da smo posneli mali glasbeni film, ki je dokumentiral najin roadtrip. Že dolgo sva imela idejo, da bi bila v enem od videospotov zgodba ravno roadtrip z avtodomom, in ko sva decembra lani izdala nov album, sva se odločila, da morava to idejo uporabiti za pesem Letela. Malo za tem sva šla na zmenek v kino, da podpreva kolega Žigo Kukoviča, ki je izdal svoj film Gepack. Film je v tem času že prejel Zlate role, midva pa sva po ogledu že na parkirišču pred kinom sklenila, da bo to idejo o roadtripu v videospot najbolje udejanjil ravno Žiga. Sicer videospoti niso na njegovem delovnem repertoarju, a sta mu bila pesem in ideja dovolj všeč, da smo se odločili, da ta projekt izpeljemo skupaj," nam o videospotu zaupata zakonca Steklasa in dodata: "Za snemanje smo potrebovali dva dni. En dan smo snemali na morju, v Puli in okolici, drugi snemalni dan pa blizu najinega doma, na enem od bajerjev na Prevojah pri Lukovici. Še nikoli nisva imela tako številčne ekipe na setu - kar 13 ljudi je hkrati delalo na istem projektu, vsak s svojo nalogo, midva pa prvič nisva rabila biti 'deklici za vse'. Lahko sva se osredotočila le na napotke za snemanje, ki nama jih je dal Žiga. Kjer so lokacije dopuščale, smo se prepustili improvizaciji, kar je včasih zelo dobro izpadlo. Snemanje smo zaključili z malo množico statistov, ki so odlično in profesionalno opravili svoje delo. Tudi scenografa sta se izkazala, saj sta na praznem travniku in med nekaj drevesi ustvarila čudovito sceno z lučkami in ostalimi scenskimi detajli, da se kar nismo mogli načuditi, kako lepo je bilo."

 Videospot so snemali tudi na travniku, Tjaša pa je alergična na cvetni prah. "Tisti dan so se mi po nogah naredili ogromni izpuščaji, v grlu me je stiskalo in morala sem povečati dozo zdravil proti alergiji, da smo lahko zvečer sploh nadaljevali s snemanjem," še zaključi Tjaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice