Soprog najuspešnejše slovenske chefinje Ane Roš Stojan je bil oktobra v zadevi Hypo-Urbano pravnomočno obsojen na leto in tri mesece zaporne kazni, državi pa mora plačati še 434.000 evrov.
Ampak že velja, da je čista vest najbolj mehka blazina. In prav to ima Stojan Roš - čisto vest. Pravi, da je hotel le pomagati, za zahvalo pa nazaj dobil cel kup izvršb.
"V podjetje sem vlagal lastna finančna sredstva. Prodal sem tudi hišo in v družbo vložil več kot 700.000 evrov lastnih sredstev. Dejansko mi je podjetje denar dolgovalo. Pozneje sem iz podjetja izplačal nekoliko več kot 400.000 evrov, da smo poplačali vlagatelje, nekaj pa je bodoči partner porabil za svoje potrebe. Verjel sem, da pomagam človeku v stiski. A tudi to ni bilo dovolj. Tudi ko je partner uradno vstopil v družbo Urbano, je banka Hypo še naprej izvajala pritiske, naj projekt prodamo. Ker tega nisva storila, so se začele izvršbe," je Stojan Roš za Delo pojasnil oktobra.
Čista vest je verjetno tudi razlog, da sta se zakonca pred nekaj dnevi v javnosti pojavila z nasmehom do ušes.
Udeležila sta se slavnostne prireditve Gault&Millau Slovenija, ki se je odvila v Festivalni dvorani v Ljubljani. Gre za prestižen dogodek, kjer se podelijo nagrade najboljšim na področju kulinarike. Inšpektorji Gault&Millau Slovenija so v zadnjem letu obiskali več kot 200 gostiln, restavracij in lokalov.
Restavracije po celotni Sloveniji obiskujejo anonimno in brez najave. Pri oceni upoštevajo vse vidike dobre postrežbe – od prihoda do vrat lokala do zaključnega pozdrava, vmes pa seveda kulinarično, vinsko, estetsko, strežno doživetje ter tudi vzdušje in vodenje. Restavracijo v skladu s tem nato nagradijo z največ 20 točkami.
In kdo so zmagovalci? Najboljšo oceno si je zopet prislužila Hiša Franko iz Starega sela pri Kobaridu, štiri kape pa so prejele še Gostilna pri Lojzetu (Dvorec Zemono, Vipava), Grič (Šentjošt nad Horjulom), Hiša Denk (Zgornja Kungota), Ošterija Debeluh (Brežice), Restavracija Milka (Kranjska Gora), Restavracija Strelec (Ljubljana), Restavracija Mak (Maribor), Restavracija Pavus (Grad Tabor Laško) ter JB restavracija (Ljubljana).
Štiri kape so na novo prejele restavracije Galerija Okusov (Petrovče), Gostilna Mahorčič (Rodik) in Gostilna Repovž (Šentjanž).
Tri kape sta prejeli Gostilna Rajh in Restavracija Posestvo Gjerkeš. Gault&Millau Slovenija je podelil tudi posebna priznanja: naziv šefa tradicije pripada Primožu Pintarju (Gostišče Tolc, Spodnja Sorica), naziv mladega talenta Juretu Dretniku (GT19, Slovenj Gradec), naziv najboljšega sommelierja pa Nini Bratovž (restavracija JB, Ljubljana).
ANA MILJONE VLEČE OD DRŽAVE VEČ KOT MILJON JI JE GOLOB DAL ZA MICHELIN ZVEZDICE.... V REALNEM SVETU SI MORA GOSTINEC SAM PLAČAT TUKAJ DRŽAVA DALA KER GOLOB IN ROBERTINA HODITA TJA GRATIS JEST
Za javnost sta nasmejana, doma pa depresija. Vsi nasmehi zaigrani. Znano.
Kdaj boste nehal pisat objave o tej propalici??? Pekarna ne obratuje (ni blo prometa) v Savudriji ko je rabla pokazat kaj zna so jo skenslal, bivsi jo je vn vrgu k se je skurbala z afganistanskim kuharjem, zdej pobrala tega… ...prikaži več nesposobnega mutimbarica,….