Magazin > VIP
136337 ogledov

Našemu najbolj zaljubljenemu košarkarju kariera razbila družino

Adrijana Dimec Instagram
Žiga Dimec sprejel eno najtežjih odločitev.

Naš košarkarski reprezentant Žiga Dimec velja tudi za zelo uspešnega družinskega človeka. Njihovo družinsko idilo na družbenih omrežjih pogosto izpostavlja njegova soproga, podjetnica in vplivnica Adrijana Dimec. Znano je, da skupaj z otroki odpotujeta celo na drug konec sveta, kot se je to zgodilo lansko sezono, ko je Žiga košarko igral na Japonskem. 

Žiga Dimec | Avtor: instagram instagram

A tokrat se je mladi družinici življenje obrnilo na glavo. Ravno, ko so najeli hišo v Sloveniji, je Žiga dobil ponudbo iz Turčije, ki se je zdela sanjska tudi za družino, a žal ni bilo tako. "Na tej točki bi lahko sledilo 30 storijev, kaj vse je šlo narobe, kaj vse se ni poklopilo, ampak na kratko, kljub temu da je tam čisto drug svet in da smo iz noro urejene Japonske prišli v totalno nasprotje, kaos, drug občutek glede varnosti, standard čistoče praktično neobstoječ, skušali neuspešno menjati stanovanje, druga vera, druga kultura ... Vse to bi "potrpela" zato, da smo skupaj, ampak na koncu je bila prelomna točka nekaj drugega. Šola. Kljub temu da smo že pred pristankom bili na vezi s šolo, kamor naj bi šel in je bilo rečeno, da je šola v angleščini, so nam potem na lokaciji povedali, da vseeno želijo, da Maks bere in piše v turščini. Šola je (prvi razred) 9 ur na dan, 6x na teden (tudi sobote). Glede na to, da govorimo o pol leta, se nisva mogla sprijazniti s tem, da bomo Maksa mučili s takimi okoliščinami, videla sva, da je v njem velik odpor in kljub temu da je najhuje, ko se odločaš med tem, da "razbiješ" družino ali pa vplivaš na srečo otroka z okoljem, sva na koncu sklenila, da postaviva otroka na prvo mesto, ju jaz odpeljem nazaj v Slovenijo in bosta šolo ter vrtec obiskovala tukaj ter bomo ob vsaki priložnosti leteli gor in dol. Ni idealno, ampak celo življenje je sprejemanje kompromisov," je na Instagramu zapisala Adrijana. 

Komentarjev 4
 • leonardo 06:59 13.oktober 2023.

  Sem mislil, ko sem zagledal sliko, da je tip iz Afganistana ušel, pa vidim, da se je le med Turke pomešal.

 • andrej084 12:00 12.oktober 2023.

  Ko si bo uredil svojo zanemarjeno brado, bo mogoče tudi izpod koša kakšno žogo zabil. Kozja brada ala Harden ni več v modi. Ko ima človek družino, nastopijo druge prioritete, treningi in igranje košarke niso več prva prioriteta. Posledica v igri je vidna...

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 14:59 11.oktober 2023.

  Pametna odločitev.

Sorodne novice