Magazin > VIP
108117 ogledov

Obraz POP TV z dvema otrokoma ostal na cesti

Sonja Hojnik POP TV
Kaj takega ...

Sonja Hojnik, dobrosrčna in vztrajna ženska, ki jo bomo jeseni lahko spremljali v resničnostnem šovu Ljubezen po domače, je v življenju že marsikaj prestala. Zaupala nam je, kako je kar naenkrat postala brezposelna in skupaj z dvema mladoletnima otrokoma ostala brez doma.

“Vzela sem občinski kredit na Ptuju, 2 milijona. 1 milijon smo lahko odplačali, potem pa je bila inflacija in morali smo plačevati vrtoglave visoke zneske obresti. Delala sem dan in noč, imeli smo malice in vse smo naredili, kar je bilo v naši moči, samo da bi poplačali kredit.” Pravi, da je konec 90. let na banki niso podučili o tveganju, ki ga prevzema v primeru nesposobnosti odplačevanja. “Kaj sem pa jaz vedela, imam narejeno gostinsko šolo, po poklicu sem natakarica in prava ne razumem. Nisem vedela, kaj podpisujem, nihče me ni nič opozoril, jaz sem samo vedela, da hočem gostilno.”

Potem pa je kar naenkrat ostala brez vsega. “Vzeli so mi vse, dom in službo. Z dvema mladoletnima otrokoma sem morala začeti znova. Dobro, da je imela tašča kmetijo in da smo se lahko preselili. Psihično uničeni, a začeli smo znova.”

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Majazmaja 13:59 04.julij 2023.

    30 let stara zgodba ... Take frike pa poznamo: imeli bi kredit, v banki nafejkajo, da ga dobijo, ne poslušajo opozoril, ne berejo pogodbe, ker pohlepno vidijo samo denar, nato se sklicujejo na lastno polpismenost in kognitivne primanjkljaje. Tale kokoš ...prikaži več je idealna kandidatka za "ameriškega zdravnika na misiji v Kongu, ki nujno rabi 50k eur za vrnitev domov."

  • Igxigx 08:42 04.julij 2023.

    Idioti. V naslov daste 30 let staro štorijo kot da se je zgodila včeraj. Banda

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:21 04.julij 2023.

    Vzela sem občinski kredit na Ptuju, 2 milijona. Kdo ji je dal tak kredit?na osnovi česa?