Magazin > VIP
28 ogledov

Oče Simpsonovih razdelil 100 milijonov

Sam Simon Profimedias
Ustvarjalec serije Simpsonovi Sam Simon je vso svoje premoženje podaril različnim dobrodelnim organizacijam.

Televizijski producent, ki je z omenjeno serijo zaslužil več kot 100 milijonov dolarjev, je zbolel za rakom na črevesju.

V intervjuju z Mario Shriver je 59-letnik javnosti povedal svojo zgodbo in razkril razlog, zakaj se zavzema za živali, ki trpijo.

Raka so pri Simonu odkrili pred dvema letoma. Zdravniki so mu takrat povedali, da ima pred seboj le še tri mesece življenja. "Pokazali so mi rentgenske slike in rekli, da so to posnetki mrtveca. Na vprašanje, ali je rak ozdravljiv, mi je zdravnik odvrnil, da te besede ne uporabljajo in da me bodo poskušali čim dlje obdržati pri življenju,“ je razkril Simon.

Ker nima družine, se je televizijec, ki se je sprijaznil z dejstvom, da bo kmalu umrl, odločil, da bo vse milijone vložil v reševanje živali, ustanovil pa je tudi organizacijo, ki pomaga družinam v stiski. "Moja odgovornost je, da tistim, ki nimajo glasu, posodim svoj glas,“ je povedal producent, ki je strasten borec za svobodo ujetih živali. "Lepo je videti, kako živali, ki so bile vse svoje življenje zaprte, prvič stopijo na travo,“ je še dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.