Magazin > VIP
8850 ogledov

Pri komaj 43-letih umrla ameriška filmska zvezda

Chadwick Boseman epa
Zvezdnik serije Črni panter je izgubil boj z rakom.

Umrl je Chadwick Boseman, ki se je v spomin po vsem svetu najbolj zapisal kot Črni panter v Marvelovi franšizi. 

Umrl je na svojem domu v Los Angelesu, obkrožen z družino, so po poročanju BBC sporočili z njegovega kroga. 

Bosemanu so že pred štirimi leti diagnosticirali raka na črevesju, vendar pa o težavah z zdravjem ni nikoli javno spregovoril. Kljub številnim operacijam in kemoterapijam je bil igralsko ves čas zelo dejaven.

Kritična javnost je postala nanj pozorna leta 2013, ko je upodobil igralca bejzbola Jackija Robinsona v filmu 42, leto kasneje pa pevca Jamesa Browna v filmu Get on Up. 

Najbolj pa se je vtisnil v spomin v vlogi Črnega panterja v uspešnici izpred dveh let, v katerem igra istoimenskega voditelja izmišljenega afriškega naroda, ki ima v posesti najbolj napredno tehnologijo na svetu. Film je po svetu zaslužil več kot milijardo evrov, v zgodovino pa se bo zapisal kot prvi film o superjunakih, ki je prejel glavno nominacijo za oskarje.

Ker v njem igrajo pretežno temnopolti igralci in ga je režiral temnopolti Ryan Coogler, velja tudi po tej plati za prelomnega v ameriški kinomatografiji. Boseman je bil za svojo prepričljivo igro deležen številnih pohval in priznanj.

Boseman je igral tudi v filmu Kapitan Amerika. 

Vest o smrti je za mnoge velik šok, saj igralec nikoli ni javno spregovoril o diagnozi. So pa njegovi občudovalci v zadnjem času opazili, da je močno shujšal. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.