Magazin > VIP
11838 ogledov

Prvi nastop: Tako se je nasmejana princesa Kate tistega dne v resnici počutila

kraljeva družina, princ william, kate middleton Profimedia
Prinesti so ji morali stol.

V Londonu se je v soboto odvila tradicionalna parada v počastitev rojstnega dne kralja Karla III. Veliko oči je bilo ob tej priložnosti usmerjenih v princeso Kate, ki se je v javnosti pojavila prvič po diagnozi raka v začetku leta. Da je bolna, je z ganljivim videom sporočila marca

Vojaška povorka je pri Buckinghamski palači krenila po bližnjih ulicah, kjer je kralj Karel III. med drugim pregledal vojaške čete. Letos je to za razliko od predhodnega leta opravil kar iz kočije in ne iz sedla. Pridružila se mu je njegova soproga Camilla. Njegov najstarejši sin in prestolonaslednik William je sodeloval na konju in v vojaški uniformi. Kot je znano, se tudi kralj bori z rakom.

Kate se je v kočiji, v kateri se je skupaj z otroki, desetletnim Georgem, devetletno Charlotte in šestletnim Louisom, peljala po poti povorke in se pogumno nasmihala. Bralci z ustnic so med drugi razbrali, da je njen najstarejši sin pripomnil, kako veseli so vsi. Princesa si je s svojim naraščajem povorko ogledala iz notranjosti palače, na koncu pa se je cela družina zbrala na balkonu in pozdravila množico.

Kate je bila spet brezhibno oblečena. Izbrala si je kreacijo Jenny Packham. Dogodek je bil nekaj posebnega tudi za otroke, najmlajši pa se je, kot vedno na takih prireditvah, dolgočasil. Veselo je poplesaval ob glasbi, parada pa ga ni zanimala. Njegova sestra ga je poskušala disciplinirati, a Louis je ni ubogal. Kate se s tem ni obremenjevala, verjetno ni želela po nepotrebnem razdajati svojih moči. Niti za trenutek ni pozabila na kraljevsko držo, čez čas pa je bilo možno opaziti, kako ji pojenjajo moči. Postajala je nemirna in kamere so se obrnile stran. Ko so jo spet pokazali, je sedela, kar je nenavadno, saj člani kraljeve družine sprevod vojakov vedno spremljajo stoje in jim tako izkazujejo čast. "Da član kraljeve družine med parado sedi, je pravzaprav v nasprotju s kraljevimi pravili," je za "Bild" razkril poznavalec dvora. 

Odločitev, da se bo Kate udeležila parade, je padla v četrtek. Sprejela jo je sama, poudarjajo. Kate sicer še ni zaključila z zdravljenjem. To naj bi trajalo še nekaj mesecev.

Komentarjev 1
  • Ender3 16:01 17.junij 2024.

    Samo avtor prispevka ve, kako se Kate resnično počuti..Bebci, bebavi.