Magazin > VIP
18 ogledov

Puščava usodna za igralca iz H. Potterja

David Legano Profimedias
Igralca Davida Legena, znanega iz filma o Harry Poterju ter Stisni in izpljuni, so našli mrtvega v Dolini smrti.

Na truplo 50-letnega britanskega igralca Davida Legena so v odročnem predelu ene najbolj zloveščih puščav na svetu naleteli pohodniki, je včeraj sporočila kalifornijska policija. Legena so sicer našli že prejšnjo nedeljo.

"Kot kaže, je Legeno umrl zaradi vročine, a bo natančen vzrok smrti določil mrliški oglednik," so po poročanju The Guardiana sporočili s šerifove pisarne okrožja Inyo in ovrgli možnost kaznivega dejanja. 

Najprej je "pljunil"

Legeno je bil profesionalni boksar in strokovnjak za borilne veščine. Kasneje je zašel v filmske in televizijske vode, gledalcem pa se je najbolj stisnil v spomin po vlogah v treh filmih o Harry Potterju, kjer je igral krvoločnega volkodlaka Fenrira Greybacka (Fenrir Vraniesiw). Njegov igralni prvenec je bil sicer film Guyja Ritchija Pljuni in jo stisni, vlogo je imel tudi v filmih o Sneguljčici in Batmanu: Na začetku ter drugih. 

Mnogi se niso vrnili

Dolina smrti leži na meji med zveznima državama Kalifornija in Nevada. Njeni posebnosti sta izjemna vročina, ki tam vlada zlasti poleti, ter nadmorska višina, saj njena najnižja točka leži 85,5 metra pod gladino morja. Najvišja uradno izmerjena temperatura v puščavi je 56,7 stopinje Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.