Magazin > VIP
18678 ogledov

S tem je obogatel Jelinčič

Zmago Jelinčič vila v Žusterni Saša Despot
“S tem sem si zgradil vilo, ne s klin**vo poslansko plačico.”

Zmago Jelinčič je za Žurnal24 razkril izvor svojega bogastva. Povedal je, da je obogatel s svojim podjetjem, ki ga je imel še v Jugoslaviji in se je ukvarjalo z zbiranjem in predelavo zelišč. “S tem sem si zgradil vilo, ne s klin**vo poslansko plačico,” je povedal Zmago o vili, ki jo ima v Žusterni in je bila največji kamen spotike v njegovem ločitvenem sporu z bivšo ženo Moniko.

Jelinčič, ki ima vilo tudi v Ljubljani, je že pred časom povedal, da bo to vilo prodal in se preselil. “Trenutno se še nisem preselil, počasi prodajam hišo in moram izplačati še Moniko,” je povedal Zmago. Najprej je Monika na sodišču zahtevala tri milijone evrov, a je na koncu dobila veliko manjši znesek, ki ga politik za medije ne želi razkriti. 

Nisem obogatel od poslanske plače. Vsakemu sem še povedal tisto, kar mu gre in od nobenega nisem prejel ničesar. Vsakemu pljunem v ‘ksiht’, če bo treba,” je bil iskren Jelinčič, ki letos s svojo stranko ne namerava kandidirati na evropskih volitvah. “Usrana, gnila, nagravžna Evropa, hvala lepa,” je dodal Jelinčič, namerava pa kandidirati na parlamentarnih volitvah. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
 • Avatar Tone Murgelj
  bumbar11 16:53 06.maj 2024.

  Splošno je znano, da je obogatel z nečednimi posli!?!

 • jan631 15:57 06.maj 2024.

  Če, bi Slovenija bila pravna država, bi ta ruski in Titov ritoliznik že davno bil v zaporu.

 • AnGus 14:30 06.maj 2024.

  Jaz pa sem dosedaj mislil, da je obogatel z ropanjem cerkva in drugih sakralnih objektov, s tožarjenjem Udbi in lizanjem ruskih riti...