Magazin > VIP
3648 ogledov

Šok: Legendarna teniška igralka pri 67 letih postala mama!

Martina Navratilova Profimedia
Končno jima je uspelo.

67-letna legendarna teniška igralka Martina Navratilova je z 52-letno ženo Julijo Lemigovo, zvezdo serije Vražje dame Miamiija, posvojila dva sinova. Martina in Julija sta se poročili leta 2014. V tem občutljivem času sta prosili za prostor in zasebnost, da se spoznata z novima članoma družine.

Par se je leta 2021 zapisal v zgodovino serije Vražje dame kot prvi istospolni par, ki je nastopil v tej seriji. V peti sezoni je Lemigova povedala, da si želi posvojiti otroka z Navratilovo, saj sta se njeni dve deklici odselili. A njuni načrti za posvojitev so bili ustavljeni, ko je Navratilova zbolela za rakom. 

“Ko posvojiš otroka, mora biti govora o otroku. In trenutno je vse odvisno od Martine in njenega zdravja. Zato posvojitev odlagamo,” je dejala Lemigova. "Veste, vsak trenutek sva razmišljali, da bo agencija poklicala in nama sporočila veselo novico, da bova imela otroka ... namesto tega se boriva z dvema rakoma,” je priznala. Navratilova se je namreč borila z rakom na grlu in na dojkah, julija prejšnje leto pa je sporočila, da je bitko uspešno premagala. 

Pot do posvojitve otroka je bilo za zvezdnici težka. Navratilova se je morala močno boriti z lastno družino, da je ta sprejela njeno spolno usmerjenost. V videoposnetku na YouTubu leta 2023 je Navratilova izpostavila izzive, ki jih je prestala. Svojo spolno identiteto je staršem razkrila leta 1981, ko homoseksualnost ni bila splošno sprejeta: “Torej, ko so me starši vprašali o tem, sem jim rekla, da ljubim ženske in moj oče je znorel. Kljub temu se nisva nehala pogovarjati. Prebral je nekaj knjig na to temo. Kasneje se je sprijaznil.”

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 12:17 16.avgust 2024.

    Spet lažete...Mama rodi svoje otroke...

  • dare326 11:39 16.avgust 2024.

    Martin(a) Navratil(ova) je tiste čase v vzhodni komunistični Češkoslovaški jedla steroide, tako kot mnogo ostalih in ji je udarilo na hormone. Zaradi takih terapij je kup tenisačic lezbijk. Tudi slovenskih.