Magazin > VIP
120762 ogledov

Tako lepa je hčerka Arturja Šterna

Artur Štern joonglaa
Na dogodku pokazal tudi hčerko.

22. maja je Artur Štern v Društvu slovenskih pisateljev predstavil peto knjigo svoje pesnitve Atojada, ki je sestavljena iz 50.000 palindromnih kitic in iz več kot četrt milijona verzov. To jo postavlja pred uradno najdaljši svetovni ep vseh časov (Mahabharato - ki so jo mnogi rodovi pisali več kot 600 let).

Temu primerno je med udeleženci pestrega dogodka, ki so tudi dobili svojo besedo, do izraza še posebej prišel Martin Strel, ki ni le svetovni plavalski in Guinessov rekorder, temveč je tudi prodal več kot 30 milijonov knjig, pravi Štern. Med drugimi obiskovalci je bilo nekaj znanih obrazov, prišli so tudi vrhunski strokovnjaki s področja umetnosti, medicine, športa, Arturjevi sošolci, prijatelji, sorodnik, Arturjeva žena Mija in drugi. Lojze Vindiš je v živo predstavil nekaj glasbenih 'komadov', ki sta jih z Arturjem skupaj ustvarjala v rani mladosti.

Hčerki Steli Artes pa je bila na dogodku poverjena prodaja knjig, tudi mnogih drugih iz obsežnega in nadvse raznovrstnega avtorjevega opusa. A ne le to, hčerka se je očetu nedavno poklonila na prav poseben način, tetovirala si je Guka, lik iz slikanic, ki jih je Artur zanjo ustvarjal v njenih otroških letih. Tako pa so ju skupaj ujeli na praznovanju 80-letnice Arturjeve mame na Vrabčah, kjer Štern živi. Njegova sanjsko posestvo si lahko ogledate TUKAJ. 

Artur Štern | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • Avatar Tone Murgelj
    bumbar11 19:39 16.junij 2024.

    Dvomim, da jo je napravil on. Pravijo, da njegovo orodje ne preseže treh centimetrov!?!

  • Pierre 13:21 16.junij 2024.

    Navadna flenča kot na tisoče drugih....

  • miran29 13:16 16.junij 2024.

    ko se židje zberejo in za njih židovski mediji naredijo objavo.....se človeku samo milo stori....:)

Sorodne novice