Magazin > VIP
9291 ogledov

To je nepričakovana nova kariera Ceneta Prevca!

Cene Prevc Arhiv organizatorja
To pa bo zanimivo!

Največja ikona slovenskega stand upa se med 21. in 25. avgustom vrača na Ljubljanski grad. 17. Panč bo spletlo več kot 25 izbranih komikov iz Slovenije, bratske soseščine in sveta, na petih tematskih večerih. - Letošnji debitanti so Domen Valič, Rene Volker, skakalec Cene Prevc in predsednik uprave NKBM John Denhof, ena glavnih novosti pa Petek brez cenzure.

Festival Panč ostaja eden najtrdnejših stebrov domačega stand upa, saj že več kot desetletje in pol gosti smetano domače in regionalne scene, vzgaja občinstvo in nove komike, se poklanja legendam ter poskrbi za obilo smeha in dobre volje. Tako, kot se razvija stand up, se razvija tudi Panč, ki je v zadnjih dveh letih ob tradicionalnih dnevnih in festivalskih vstopnicah požel odličen odziv tudi s ponudbo Gurmanskih in VIP vstopnic.

"S tem bomo nadaljevali tudi letos, v programskem pogledu pa je ena glavnih novosti Petek brez cenzure. Večeri črne komedije so tudi v Sloveniji že nekaj let zelo priljubljeni, to pa je korak naprej: ne bomo le črni, ampak bomo segali čez vse meje ... Pa da vidimo pogumneže, ki si bodo upali sesti v prvo vrsto," meče rokavico stand up sladokuscem Maja Monrue, ki se je v zadnjih letih utrdila v organizacijskem tandemu ob ustanovitelju festivala, Andreju Težaku. Tešky bo po tradiciji gostitelj treh slovenskih večerov, pri dveh pa bo taktirko predal Marini Orsag, ki tudi že ima inventarno številko Panča.

Panč ekskluziva: Cene Prevc

Ob žlahtnem izboru stand up komedije Panč redno streže tudi z izvenserijskimi komičnimi projekti. Cene Prevc je prvi dobitnik olimpijske medalje med stotinami mojstrov komedije, ki so se v skoraj dveh desetlejih zvrstili na Panču. Uroš Kuzman si ga je pred leti sposodil za eno od šal v svoji predstavi, potem pa se je med njima spletlo pijateljstvo in prav Uroš in Tešky sta mentorja na njegovi stand up poti. To sicer ne bo njegov prvi stand up nastop, bo pa zagotovo najodmevnejši doslej. Kot se spodobi za zvezdo njegovega kova, bo Cene nastopil na finalnem večeru. 

Na petkovo divjo vožnjo po robu prepada brez zavor vas vabijo medijsko vsestranska mojstra komedije Aleksander Pozvek in Admir Baltić, vedno zelo črna Alen Borišek, Eldar Omerčić in vroči debitant Rene Volker. "Rene Volker je novinec na Panču, ni pa novinec na sceni. Je znan ulični žvižgač in komik brez dlake na jeziku, katerega humor je vedno preizkus občinstva in ne obratno. Je tudi še en pisatelj, ki se nam bo predstavil s svojo unikatno komedijo, ki jo je težko pospravit v katerokoli kategorijo," na sveže ime opozarja selektor Tešky!

"Na Panču vedno poskušamo zajeti vso širino scene in stopiti tudi malo čez: gostimo pionirje in prvokategornike stand upa, RTV osebnosti, neklasične stendaperje (letošnji debitant Domen Valič, tudi Aleksander Pozvek), vsako leto pa predstavimo tudi kakšnega odličnega novinca, ki praviloma pomete s konkurenco," povzemata recept z sestavo atraktivnega programa gostitelja in dodata, da je: "Očitno tak pristop dober, saj skoraj vse predstave razprodamo že vnaprej."

Panč ekskluziva: John Denhof

Predsednik uprave NKBM aka 'prvi bankster med komiki' prihaja na Panč kot odkritje StandUpLenta, že prej  pa je nastopil v šovu Autsajderji ob Boru Greinerju, Marcosu Tavaresu, Filipu Flisarju in 6Pack Čukurju. "Stand up je poln izzivov, a zabaven in z njim se v prostem času še želim ukvarjati. Konec leta zapuščam banko in sem lahko malo bolj sproščen: lani sem postal Slovenec, povedal bom zabavno zgodbo o tem pa kako tujec postane šef banke v majhnem mestu," in še kup zelo osebnih zabavnih prigod. 

Kot je že v navadi bo izbrana domača selekcija zaznamovala tudi prvi in zadnji večer: Domen Valič, Sašo Stare, Tanja Kocman, Uroš Kuzman, Alen Mastnak, David Gorinšek, Lucija Ćirović, Rok Škrlep in Dino Kapetanović - piko na i 17. Panču pa bo z vpogledom v svoj novi celovečerni šov postavil MVP slovenskega stand upa, Perica Jerković.

V četrtek se boste lahko z vzpenjajočimi se mojstri komedije iz različnih koncev sveta (Maureen Langan, povratnik Igor Merson, Nicolas Moulin, John Denhof in Martina Ipša - v angleščini) smejali v angleščini, sobotni 'Vozi miško najt' pa bodo v jezikih bratskih republik spletli Dragitza Raštegorac, Tomislav Primorac, Igor Drljo, Nenad Stefanovski in Branko Krsmanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice