Magazin > VIP
48 ogledov

Umrl Glenn Frey

glenn frey Profimedias
Umrl je eden od ustanoviteljev in kitarist skupine Eagles, Glenn Frey.

Za glasbenika naj bi bili usodni zapleti, ki so nastali zaradi pljučnice, revmatoidnega artritisa in ulceroznega kolitisa.

Frey je bil zaradi težav s črevesjem novembra lani na operaciji. Njegovo stanje se je v zadnjih dneh drastično poslabšalo. Umrl je v 68. letu starosti.

Glenn ni bil le kitarist skupine Eagles, ampak tudi soavtor večine pesmi, med drugim tudi hitov Take It Easy, Tequila Sunrise, Lyin' Eyes, Heartache Tonight, Hotel California in Desperado. Skupina Eagles je bila nagrajena s šestimi grammyji. Ko so razpadli, se je Frey posvetil solo karieri. Izdal je več uspešnih pesmi, na primer You Belong to the City in The Heat Is On.

V zadnjem mesecu sta poleg Freyja umrla tudi pevca David Bowie in Lemmy Kilmister, pevka Natalie Cole, glasbeni producent Rene Angelil in igralca Alan Rickman in Dan Haggerty. Pred točno enim mesecem je umrla tudi slovenska pevka Simona Weiss.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.