Magazin > VIP
3688 ogledov

Ana Klašnja se je usedla v avto domnevnega spolnega predatorja

Ana Klašnja Osebni arhiv
Razkrila je svojo izkušnjo z domnevnim spolnim plenilcem.

Portal portalu Zadovoljna.si pripravlja sklop člankov o tem, kako opolnomočiti skupnost in kako ženskam vliti samozavest, da se znajo zaščititi tudi same. 

Ob tej priložnosti je svojo neprijetno izkušnjo za omenjeni portal razkrila tudi prima balerina in žirantka v šovu Slovenija ima talent Ana Klašnja. Tako se spomni enega izmed svojih štopov na morje: "Pobral me je v Ljubljani, potem pa sem že na poti proti Primorski ugotovila, da je spodaj pokrit samo z brisačo, zgoraj pa je imel srajco. Ves čas sva se pogovarjala, a meni se je slovenska obala vlekla v nedogled, ker je začel vedno bolj dvigovati brisačo."

Ker si čez mejo z njim ni upala, ga je prosila, da ustavi. "V tistem boju, da se ne bi kaj zgodilo, so mi začeli možgani delati v smer, kaj bom naredila, če zaklene avto, če kam zapelje, kaj bom uporabila. Nato sem čakala mejo in ga prosila, da me tam pusti, ker sem se tam počutila varno," je zaupala. "Bilo mi je zelo neprijetno, zato sem od takrat naprej ves čas seboj nosila škarje," je še povedala. 

Poslanci Evropskega parlamenta so konec aprila sicer sprejeli prvo zakonodajo Unije o boju proti nasilju nad ženskami. Pohabljanja ženskih spolnih organov in prisilne poroke bodo v skladu s pravom Unije kaznivo dejanje, posilstvo pa ne. Evropska komisija je pred dvema letoma predstavila predlog, ki je predvideval opredelitev posilstva na podlagi odsotnosti privolitve, znan tudi pod izrazom "samo da pomeni da". Tej definiciji so nasprotovale Francija, Nemčija in Madžarska. 

"Vsa druga kazniva dejanja smo opredelili, le tega ne, ker ni bilo dovoljšnje volje držav. Če bi vztrajali pri tem, bi celotna zadeva padla, pomembno pa je, da sploh imamo prvo zakonodajo, ki se z nasiljem nad ženskami ukvarja. Prvi korak je vedno najteže narediti. Ko je narejen prvi korak, ga lahko nadgradiš. Če prvi korak ni narejen, ni mogoče napredovati. To je bila osnovna dilema, kjer so se tudi organizacije, ki se zavzemajo za ženske pravice, zavzele za to, da ne bi rušile celotne zadeve," je aprila povedal evropski poslanec Milan Brglez (S&D/SD). Več o tem TUKAJ. 

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:50 27.junij 2024.

    A ima ona s.p. vprašam za prjatla?

Sorodne novice