Magazin > VIP
36270 ogledov

Znani Slovenec brutalno pretepen sredi Ljubljane, to nam je povedal

Dani Sima osebni arhiv
Prejel je štiri udarce, policija enega od storilcev še išče.

Naš Youtube vloger in TikToker Dani Sima, bolj znan pod psevdonimom Slovensko budalo, je bil v noči iz petka na soboto sredi Ljubljane brutalno pretepen. Večer, ki se je začel s proslavljanjem izida prijateljevega novega albuma v Kino Šiška, se je za Danija končal tragično. 

Vse se je začelo, ko je iz kluba Shooters Dani svojo prijateljico pospremil do taksija. Vmes je naletel na skupino štirih fantov, ki so ga prosili za cigarete. Medtem ko je delil cigarete, se jim je pridružila še skupina sedmih fantov. 19-letnik je nato poklical prijateljico, da je preveril, ali je srečno prišla domov, v naslednjem trenutku pa ga je eden od fantov začel zasmehovati. “Kdo je tu Štajerc, kdo je tu Mariborčan,” je govoril na glas in ga udaril v obraz. 

Dani Sima | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

“Ne spomnim se točno, mislim, da sta bila storilca dva. Prejel sem štiri udarce v obraz. Potem so sklenili, da me pustijo in pobegnejo. Jaz sem bil v šoku, najprej sem potreboval nekaj trenutkov, da zadiham in da sprocesiram, kaj točno se je zgodilo. Iz kluba so kmalu prišli moji prijatelji, ki so poklicali policijo,” je za Žurnal24 povedal priljubljeni TikToker. 

Policija ga je poslikala in naredila zapisnik, svetovali so mu, da gre na urgenco. Tam so mu naredili rentgen in CT glave in ga opozorili na možnost možganske krvavitve. “Danes sem šel še enkrat na policijo, na prepoznavo storilca. Enega so prijeli, drugega še iščejo. Policisti prav tako pregledujejo kamere, da ugotovijo, kaj se je zgodilo,” je razkril Dani. 

Storilca sta bila stara 16 ali 17 let. Tudi na svojih socialnih omrežjih sem povedal, kaj se je zgodilo, morda se najde kdo, ki je kaj opazil. Drugače sem v redu,” je dodal in povedal: “Sicer me je bilo od vedno strah iti v klube, zdaj me je še bolj. Nikoli namreč ne veš, kaj se lahko zgodi.” Dani policiji zaupa, da bo dogodek preiskala in sprožila kazenski pregon, vložil pa bo tudi premoženjskopravni zahtevek.

Na dogodek se je odzval tudi pevec Damjan Murko, ki je bil šokiran. “Do nasilja moramo imeti ničelno toleranco,” je povedal Murko, ki je Daniju ponudil pravno pomoč, pogovor in podporo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Toma 05:03 13.junij 2024.

    Koliko ljudi ga mora poznati, da je znan? Mene recimo pozna večina krajanov. Osebne ne potrebujem ne na pošti, ne na banki!

  • Kmodri_ 22:53 12.junij 2024.

    V Slovenistanu je vsak reklamnež kao znan...toda v resnici ni!

  • Grof 17:41 12.junij 2024.

    Zdej pa mislim, da so že vsi ZNANI Slovenci fasat ta svoje, a je še kje kakšen Znan, ki jih ni fasal, bolje včeraj kot danes, …

Sorodne novice