Popotnik
149 ogledov

Duo Kamikazete napoveduje "zračni" spektakel

duo kamikazete duo kamikazete
Duo Kamikazete je nazaj in tokrat ima pripravljeno nastop, kot ga v Sloveniji še nismo videli.

Številni ob omembi predstave ne pomislijo takoj na predstavo v zraku, a tudi to obstaja. Čeprav se na prvi pogled zdi nemogoče, pa projekt Duo Kamikazete dokazuje, da nič ni izven dosega rok.

Predstava, ki nosi ime Ko tišina spregovori, bo premierno na ogled 1. in 4. junija v Novi Gorici (SNG Nova Gorica) ter v Sežani (Kosovelov dom). Dogodek bo prvi večji samostojen projekt in predstavlja svež pristop k cirkuški umetnosti  in je zasnovan z namenom, da slovenskemu občinstvu ponudi edinstveno umetniško doživetje.

duo kamikazete | Avtor: duo kamikazete duo kamikazete
Kot že omenjeno, bo takšna predstava prvič ugledala luč javnosti v Sloveniji. S tem želijo plesalke cirkuško umetnost popeljati na odre gledališč ter jo povzdigniti na višjo raven ter tako pokazati, da je to čudovita, zahtevna in dih jemajoča vrsta uprizoritvene umetnosti.

"To je zgodba o prebujanju, odkrivanju lastnega potenciala in pristnem življenju, ki nas čaka, ko si drznemo stopiti iz sence in zaživeti po lastnih pravilih. Pravo življenje se začne, ko presežemo pričakovanja drugih in sledimo sebi – v tem je naša največja revolucija in moč," so o naslovu projekta zapisale plesalke.

V predstavi sodelujejo plesalke Eva Kobal, Tinkara Loverčič, Tjaša Bergant, Pia Brecelj, Lara Debevc, Naja Vrčon, Sofija Kralj ter Kaja Kožlin.

duo kamikazete | Avtor: duo kamikazete duo kamikazete
Nista osvojili zmage, sta pa osvojili srca gledalcev

Za Duom Kamikazete stojita dekleti, polni visokih ambicij in sanj, Eva Kobal ter Tinkara Loverčič. Skupaj ustvarjata že od leta 2015 in sta prvi zračni akrobatki, ki sta se predstavili tudi celotni Sloveniji v oddaji Slovenija ima talent leta 2018.

duo kamikazete | Avtor: duo kamikazete duo kamikazete
S svojo inovativno predstavo sta se uspeli prebiti do polfinala, kasneje pa ju je njuna pot zanesla v tujina, kjer sta nastopili v oddajah Supertalent Hrvaška in Got Talent Portugal leta 2022.

 

Med drugim sta bili sprejeti tudi v cirkuško šolo Salto Interational circus school na Portugalskem, kjer sta dobili priložnost živeti svoje sanje in se vsakodnevno izobraževati na področju zračnih akrobacij. V Slovenijo sta se vrnili le z enim namenom, da podelita svoje znanje z drugimi. Tako sta decembra 2022 uresničili svoje sanje in odprli svoj prvi DK dance studio, kjer učita zračne akrobacije ter ples ob drogu.

dezurni@styria-media.si

Helena Blagne Foto Magazin Sin Helene Blagne z velikim uspehom, želijo ga vsi, od Čeferina do Rima!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.